Vad hände nu??

Kvoterar de in tjejer i Melodifestivalen? Visst, Anna har en fin röst, men den där låten har ingen refräng och är en enda röra av... nä, okej, jag skonar henne. Peter Jöback, däremot! Åh, vad är det ni hör i den låten, kära medmänniskor?! Tråkigare har jag aldrig skådat! Och gud vad han överdriver med rösten, så bra är han faktiskt inte... (inte alls, faktiskt).

Jag kan väl erkänna att Sibels låt var mycket bättre i studioversion än live, men hon förtjänade i alla fall en femteplats! Och NEO skulle ha haft Annas plats... eller helst Jöbacks...


Jag säger bara att om vi skickar Jöback så gör vi samma dumma misstag som alltid. Spy inte ner Europa, vi kan bättre än såhär!


NEO for Oslo! Det enda logiska! Saade står tätt bakom, men NEO är den enda värdiga vinnaren, han har en sån utstrålning och sån härlig låt att det inte är klokt! Snälla, snälla, rösta inte dit Hollow, jag ber er!

Same old story, getting boring...

Tydligen är Peter Jöback och Pernilla Wahlgren storfavoriterna i denna veckas deltävling i Melodifestivalen. Big chocker... inte. Vad jag inte fattar är dock varför? Gamla avdankade schlagerartister (Wahlgren) fungerar inte längre, och varför skulle en "cool lasershow" (Perrelli, 2008, slutade på 18 plats trots den där coola lasershowen...) betyda vinnarlåt?

Jag är i alla fall sjukt trött på att Sverige ska skicka sina folkkäraste artister till ESC. De må vara välkända och folkkära här, men de sjunker till botten direkt i Eurovision, så är det alltid. Sveriges nummer är för kalla för Eurovision.


Därför hoppas jag verkligen att Sverige ser genom fiaskot, och inte röstar på gamla tråkiga musikalartister och schlagerpinglor... går dessa två till final ikväll så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Sverige är sjukt förutsägbara i dessa sammanhang.

Heja NEO och Sibel! :)

Cherry bomb





Vad tycker vi om denna körsbärsbombade cardigan från H&M?




Personligen skulle jag hellre se körsbärstryck på linnen och klänningar...


Det värsta jag vet...

Eller okej, det finns värre saker, men jag hatar verkligen min Samsung-mobil! Tydligen kan jag inte installera skiten på datorn, så PC-studio hittar inte mobilen - vilket betyder att jag inte kan ladda in mina bilder eller flytta över musik... det där med bilderna stör mig mest. Jag fotade lite med den idag och hade tänkt visa bilderna här på bloggen, men det går ju självklart inte.


Varför krånglar allt för mig?! Just nu vill jag bara dränka mobilen i den halvsmälta, bruna snön som täcker halva fönstret...

Vinn ett unikt halsband!

Nu kan du vinna ett vackert, handgjort one of a kind-halsband hos Elin! För att vinna går du in på hennes blogg, motiverar varför du ska vinna, och sedan länkar du inlägget i din egen blogg!

Ni kan tävla till och med imorgon (fredagen den 26 februari) klockan 23:00, och vinnaren dras på lördag. Vinnaren slipper dessutom betala frakten, så länge hon/han bor i Sverige! :D



Foto: Elin


OS eller Melodifestivalen?

Det är lite roligt att folk:

1. Påstår att de lever för musik...

2. Påstår att Melodifestivalen suger bara för att det är för många deltävlingar...


... Och sedan tittar på OS, istället för Melodifestivalen... ♥



Sen är det så otroligt kul att läsa alla 45+ som säger "lägg ner skiten!" (standardkommentaren) och "jag stängde av TV:n efter första låten". Helt ärligt, jag älskar människor






Vad väljer ni?



♥♥♥♥♥♥♥

Utan förlorare finns det inga vinnare. Det blir snart din tur.  ♥


Jag har blivit rånad!



Jag brukar alltid köpa MER när jag fikar med kompisar på Linnéa-konditoriet i Gislaved, just för att de är billigast, men nu har de tydligen höjt priset (sen sist jag var där) till 15 kronor!! Det är ju ett rån!

Ask me anything!

 


Formuläret finns i menyn till höger, vilket är <----- hållet... om någon har missat det ;)


Ni får självklart vara anonyma, om ni vill det, men det finns också en funktion för er som vill göra reklam för era egna bloggar, haha!


:)



Hittade den här bilden på datorn precis :)

"Det hade kunnat vara värre!"

"Det hade kunnat vara värre" - Så tänker jag alltid när jag mår dåligt eller har en dålig dag, och det hjälper.

Ville bara säga det. Svullnaden i ögat har inte lagt sig än, så jag får försöka göra något åt det, haha... ögonlapp? ;)




Invasion!

Inatt var det strömavbrott. Till och med gatulyktorna slocknade, och den där hemska (som jag nu kom på att jag älskar) lampan precis utanför ytterdörren, som aldrig annars har lyckats släckas... sen kom ett väldigt starkt blått sken här utanför... det var sjukt läskigt! Mamma sa att det var en bil, men det lyste jättelänge och det är liksom inte logiskt här... har aldrig sett sånt starkt ljus från en bil förut...

Och imorse vid sextiden vaknade jag (eller "vaknade", jag har inte sovit så mycket) av att mitt högra öga var helt svullet! Jag minns att jag tänkte "jag är så tacksam över att jag ser!" innan, men nu ser jag knappt någonting med det ögat... bara ett tunt streck... det är sjukt irriterande, och jag svär på att det har varit utomjordingar här och petat mig i ögat! Det är det enda de vill med oss - peta i våra ögon!



Det är bara högra ögat som är svullet! Anledningen till att hela jag ser ut lite som en misslyckad ansiktslyftning, är att jag precis vaknade... den svullnaden lägger sig ganska fort ;P

Men har ni några tips på hur man får ner ögonsvullnad? Det är så jobbigt och gör nästan lite ont!

Sibel är bäst.

Det där var ett påstående.

Tydligen var det meningen att låtarna skulle släppas tidigare den här veckan, för nu har alla låtar för veckans deltävling i Melodifestivalen släppts - på SVT!


Det känns lite orättvist mot de andra bidragen, eftersom man nu får smaka på och känna efter mer på dessa låtar än man har fått förut. Peter Jöback fick ett enormt försprång, men han klarar inte detta utan fiffel från SVT. Bäst är Sibels låt "Stop", utan tvekan! Det är sån musik jag kan tänka mig att folk lyssnar på utanför Melodifestivalen! Jämför den med Paramores "That's what you get". Älskar den!

Jag gör såhär idag, så får vi se om jag har ändrat mig på lördag:

Direkt till final:
Stop - Sibel

Andra till final:
Human frontier - NEO (tänk Mika light, fast lika upptempo och glatt!)

Andra chansen:
Hollow - Peter Jöback (mest för att det är just Jöback... själv skulle jag satt Idiot - Noll diciplin här, eftersom den är ung, glad och ny... som McFly, fast på svenska!)
Jag vill om du vågar - Pernilla Wahlgren (igen, mest för att det är hon... låten är väldigt Linda Bengtzing ultra-light...)


Lyssna och avgör HÄR! Jag vill gärna höra era åsikter (om ni är intresserade, såklart! Ni andra har nog inte ens läst det här ;))

22 februari

Hej! Hur mår ni?

Jag har varit ute i snöovädret i några timmar med min barndomsvän Karolina! Det var så längesen vi sågs sist, så vi hade ganska mycket att prata om, det var väldigt trevligt! Fast mindre trevligt nu, då jag fortfarande inte har lyckats få upp värmen! Det är verkligen svinkallt ute och snö upp till rumpan (liten överdrivt), och jag hann förlora känseln i både tårna och benen...



Det låg ett brunt, stort kuvert på mitt skrivbord igår. I kuvertet låg en berättelse jag skrev när jag var fjorton år gammal (hur är det möjligt att gå bakåt i ordförrådet? Jag använde ord jag inte ens förstår nu när jag är 19! Sjukt duktig, var jag! Haha!), och programbladet för Gatu*. Det var väldigt spännande att läsa, och helt ärligt, den där berättelsen jag skrev gjorde mig själv paranoid... jag blev rädd för en skoluppsats jag själv skrev när jag gick i åttan! Hur normal är jag, egentligen? Hur som helst, jag hittade massor av inspiration, så nu ska jag börja på ett nytt projekt i annorlunda kategori ;)

Wish me luck!

Let it snow!


Jag ser lite deformerad (och spöklik?) ut... men ser ni hur hög snön är? Det är helt galet!


Jag menar inte snödrivan nu utan jämte mamma, så högt är det! Hej Sibirien, liksom... det vill ju inte sluta snöa heller...


Hollowooooops!

Peter Jöbacks låt Hollow, som är med och tävlar i nästa deltävling i Melodifestivalen, har läckt på Internet. Självklart kunde jag inte motstå frestelsen, och jag är faktiskt lite glad att jag lyssnade på den... nu behöver jag inte bli besviken på lördag! Den här låten var inte alls bra! Det känns som om de försökte skriva en vinnarlåt med utdragna toner och förlängda ord, massa flamsiga omvägar röstmässigt och en alldeles för flummig text! Det är dessutom emot SVTs regler att släppa låtarna innan deltävlingen (eller finalen, om låten klarar sig så långt). Jag tror väl inte att de diskvalificerar Jöback, men man vet ju aldrig... vi får se, helt enkelt!

Det här ska bli spännande... "don't leave me now, I'm hollow"...


Det påstås också att Timoteijs låt är ett plagiat av låten Vinterland av Sarek. Upphovsmannen håller på att stämma låtskrivaren till Kom på "mellan 100 000 och en miljon". Det ska också bli spännande. Det roliga är ju att dessa två låtar inte är det minsta lika! Det är ungefär som att påstå att Beyoncés Halo är plagierat av Leona Lewis Happy... ungefär så lika är de.

Alltid kul med giriga upphovsmän med sågspån och kork bakom pannbenet!


Tribeca

Jag är verkligen inte normal! Nu ska jag sova och försöka vakna innan 13... önska mig lycka till!

RandomRandom




Vad tycker ni om denna sommardröm? Jag älskar själva modellen, men färgen är jag dock lite tveksam till... den här beiga/puderrosa nyansen är väldigt modern just nu och i vår, men jag tycker faktiskt inte att speciellt många klär i den...


Schlagerskräll!

Den typen av skrällar älskar jag! Tjejerna från Timotej dök upp från ingenstans och sopade banan med en låt som (tydligen inte?) kom några år försent... woot woot!

Annars står jag fast vid att det var otroligt tråkig musik idag. Alcazar hade stulit introt till Viva la vida av Coldplay, Crucified Barbara är ett gäng wannabe The Runaways, Timotej stal Alexander Rybaks Fairytale-stil (och de allra sista tonerna... BAM!)... och låter inte Elin Lanto skrämmande lik Britney Spears? Fy vad jag gillar hennes röst!


Men ja, jag har inte så mycket mer att säga. Tror inte att någon från denna vecka kommer vinna Melodifestivalen, och gör de det så blir det bye bye Eurovisionfinal, haha!

Nej, jag hoppas att Anna Bergendahl och Sibel strålar nästa vecka. Vill helst inte att Pernilla Wahlgren vinner, tycker det börjar kännas tråkigt med second hand-artister nu...

Vem är du?

Jag kollade min statistik på Analytics igen och blev väldigt nyfiken...




Statistiken för februari 2010 (inte hela), så, vilka är ni 373 från Uppsala, 100 från Jönköping, 80 från Stockholm, 68 från Gislaved, 49 från Göteborg, 42 från Smålandsstenar och 38 från Eskilstuna? Jag är väldigt nyfiken på er, vad heter ni och vart bor ni någonstans? Berätta! Jag bits inte hårt :)

20 februari

G'day! Jag fick ett ryck och lockade håret... haha!



Man behöver ju faktiskt inte göra korskskruvslockar bara för att man lockar håret, eller hur? Jag gillar när det är lite vågigt bara.


... Jag är riktigt uttråkad och vet inte vad jag ska skriva mer just nu... men vet ni? Idag går Melodifestivalen!! Yay! Halvtrista låtar, dock... den jag gillade bäst igår var Crucified Barbaras låt Heaven or hell, även om jag har sjukt svårt för tjejerna... såna The Runaways-wannabes! Uschusch... jaja... hoppas Darin gör ett snyggt framträdande och ser lite mindre förstoppad ut än han gjorde på repbilderna från gårdagen...

(Jag vet, jag har inget liv, no need to tell me...)


Don't be scared, dear!

Jag hoppas att ni inte blir rädda för den arga gubben som säger "NON" när man kommer hit... förlåt för det i så fall!


Jag försöker stressa bort det, det är därför jag postar lite onödiga inlägg här och där. Lite pinsamt att den börjar prata utan att man har bett den ;P




Jag dedikerar den här låten till min vän Marielle som numera är ett diehard Ani Lorak-fan!

Vet någon om det finns ett rehab för musikmissbrukare? Maila mig på [email protected] i så fall, det är kritiskt!

I MISSED IT!

Jag missade visst tjuvlyssningen av låtarna till Melodifestivalen imorgon. Jag har hört låtarna (såklart!) men jag glömde helt enkelt att skriva om dem, så jag tänkte att jag gör det imorgon efter delfinalen istället :P

Once upon a time...

Haha, det här är smått underhållande, tycker ni inte? ;)

19 februari

Igår när jag skulle sova, så började mitt huvud klia något fruktansvärt (nej, inte löss, haha!), och jag vad ju dum nog att klia tillbaka... flera gånger... hårt... ni kan väl tänka er vad som hände? Det började blöda ur porerna i huvudet och det var så läskigt, så jag fick stå och trycka med papper och blöt bomull i minst en kvart. Jag fotade också, och det såg helt sjukt läskigt ut! Som en missfärgad fläck! Och blod som sipprade ut genom hårrötterna... åh, så sjukt otäckt! Nu kan jag inte sluta fundera på vad det var... kan det vara hudcancer? Jag har sett bilder på det och det är ganska likt... hjälp?! Eller är det bara... nåt annat? Först tänkte jag att det var dags att varna er alla för TreSemmés schampo och balsam (eftersom det är det enda jag har använt sedan juldagen), men det borde väl inte ge stora fläckar i hårbotten?

Usch, ville bara skriva av mig lite... just nu känns det inte, men rör man över med vatten så svider det, och rör man med handen över så känns det ömt? (Tror att mamma är mer orolig än jag, men det är lite otäckt, eller hur?)

Har ni varit med om något liknande? :/


Militärhjärta

Jag såg den här på Gina Tricot alldeles nyss, och fick en flashback till högstadiet...





Militärmodet var väldigt stort under 2005, men själva modellen känns väldigt lågstadiedisco... är jag ensam om att tycka det?

Den får D för diss av mig ;P

If I Stay

Jag fick ett nytt manus skickat till mig vid midnatt och började läsa direkt. Det var väldigt jobbigt att hänga med i början, eftersom den utspelade sig i flera olika tider, och var mer som en enda stor flashback. När jag väl kom in i det och hade fattat att stora delar var tillbakablickar, så var det det vackraste jag någonsin hade läst - alla kategorier. Jag har faktiskt aldrig gråtit innan när jag läst en bok eller hört en låt (eller ens sett en film!), men det gjorde jag nu, haha! Jag vill inte ge ut för mycket information om filmen, eftersom den troligtvis inte kommer ut på bio förrän 2011, men när den gör det så måste ni verkligen se den!



En kul grej är att det tog mig tre timmar att läsa ett 116-minutersmanus... sen kunde jag inte sova efteråt, heller... så jag somnade vid 6 på morgonen och självklart drömde jag halva historien ;P



Lär dig ett språk gratis!

Vissa tror att det är jättesvårt att lära sig ett nytt språk, men det är det verkligen inte! Vissa har dock lite svårt att minnas orden, men jag lovar att ni kommer lära er en hel del på Byki! Den känner av vilka ord man har svårt med och repeterar tills man kan dem.

Själv pluggar jag just nu ukrainska, och sen igårkväll har jag lärt mig massor av ord och fraser! Det är definitivt värt ett försök om ni är intresserade av att lära er ett nytt språk, men inte har tillgång att göra det i skolan.

Precis under finns en kurs i haitisk kreol (ett av de officiella språken som talas i Haiti). Vill ni lära er något annat språk så kan ni göra det HÄR. Klicka på ett av språken och välj den listan ni vill ha, sen är det bara att sätta igång!


I kursen under får ni först se orden, sen känna igen dem, sen översätta till engelska och sen översätta från engelska till haitisk kreol. Lycka till! :)


5 saker jag stör mig på...

1. Funktionen "inaktivera touchpad" på laptops. Vilken idiot kom på det?! Jag letade som en tok efter den!

2. Alla ni som inte fattar att man kan strunta i att se deltävlingarna i Melodifestivalen om man bara vill ha en final! Respektera andra människor, era störda egoister! Och man behöver inte lägga ner ett program bara för att du stängde av tvn mitt i, för att du tyckte att det var skit.

3. Alla som kommenterar artiklarna på Aftonbladet.se... bittra människor!

4. Vintern! Nu räcker det faktiskt!

5. Att jag bara skrev 5 saker... jag vill klaga MER!



Ville bara få ur mig det. Nu funderar jag på om jag ska plugga eller läsa bloggar... vad tycker ni? Läsa bloggar. Definitivt.

Idag älskar jag...

Idag älskar jag alla er från Jönköping! ♥



(Jag har flest återkommande läsare från Uppsala, och tvåa på listan är Jönköping... om någon nu skulle undra, vilket Sara gjorde när jag uttryckte min kärlek för folket i Uppsala ;)

Trebeccor har Twitter!

Ni kan följa mig på Twitter också! (Hakar inte på den pågående svenska bloggartrenden, utan har haft twitter i ungefär ett halvår)


Klicka på loggan :)

FÖRSVINN!

...




Nu finns det ingenting kvar av det som var förut. Absolut ingenting. Hur kan man förstöra en annan människa på det sättet?


Jag har försökt spela med i flera år, men nu är det slut med det. Du är inte värd det.


Aldrig mer.


Blogg.se

Alltså förlåt alla blogg.se-älskare, men det finns få saker med sidan som är bra... den är seg, den postar ofta dubbelt (eller mer), statistiken stämmer inte... jag blir tokig! Igår kunde jag inte logga in heller vid vissa tillfällen...


Det är ganska omöjligt att flytta över alla inlägg och allt till ett annat bloggverktyg, va? Tänkte väl det... BAH!

DeliCast - gratis radio och TV från 150 länder!

Jag upptäckte precis DeliCast - en sida där man kan lyssna gratis på radiokanaler från ca 150 länder, samt se på tv från lika många länder. Jag tycker det är helt sjukt coolt, så just nu sitter jag och lyssnar på en tysk radiokanal... thihi!


Ville bara tipsa er om det om ni inte redan viste om det ;)


Dagens fråga...




Jag har undrat över det ganska länge... tror folk att man vill stjäla deras egobilder?


15 februari

Jag hade väldigt svårt att somna igår, på grund av en liten katt med stark vilja... haha! Lilla Mia skulle helt enkelt 1) sova med sin rumpa i mitt ansiktet, eller 2) sova så nära mig det bara gick...

Jag försökte flytta ner henne, men hon vrålade och kom upp igen. Sen bar jag ut henne till köket, och två sekunder senare hörde jag att hon hoppade ner, skrek och sprang in i mitt rum igen... jag tog ut henne till soffan och gick och la mig igen, och vad ligger på min kudde om inte lilla Mia? Hon är en riktig liten skitunge, haha! Just nu sitter hon i min säng och gråter, hon tycker att jag ska gå och lägga mig igen... eller nej, inte sova, bara klappa henne i en evighet... en riktig liten diva, det är vad hon är!


Och för att inte prata om katter så kan jag säga att jag har sjukt ont i magen... det känns inte bra. Och så missade jag alla Rysslands bidrag i Eurovision med... gahh! (Jag vet att ni alla antingen suckade där eller skrattade... jag vet, jag är en riktig tönt!)


Innan jag somnar...

Kärlek till er alla från Uppsala! Jag älskar er! ♥


Sådär spontant, liksom...

Jag älskar att skriva... eller ja, jag gjorde det i alla fall. När jag var tio år gammal skulle jag och mina kompisar skapa ett popband. Vi skulle bli precis som Bubbles! Vi skrev låtar, gjorde musikvideor och hade jätteroligt! Vi skulle bli kändisar, det hade vi bestämt!

Sen gjorde jag samma sak med en annan kompis. Vi satt mest och övade på att skriva autografer på lektionerna, istället för att plugga... det gick inte så bra (och det kan alla som har sett mitt ID och pass intyga...) Om jag minns rätt så kallade vi oss "Silverstars" eller "Pollygirls" (efter godiset, såklart)...

Jag ville vara med i Småstjärnorna, men de hade sänkt åldersgränsen så jag var för gammal. Sen dök MGP Junior upp, och då ville jag självklart vara med där, men jag missade ju det också. Men då upptäckte jag Melodifestivalen! Då var jag 13 år och tittade mest för att Bubbles var med, men jag blev så himla insatt i hela tävlingen. Jag tänkte "det där måste jag göra någon gång!".

Till saken: Mitt liv är inte komplett om jag inte får delta i Eurovision Song Contest på ett hörn innan jag dör, så är det bara! Nu har jag dock accepterat att jag sjunger som en rabiessmittad gris, men jag vet att jag kan skriva! Jag älskar ju som sagt att skriva, och jag är en sån nörd som tror att man kan göra precis vad som helst, bara man vill, och då ska jag bevisa detta genom att skriva en Eurovisionvinnarlåt! Hur svårt kan det va? ;)

Nån som har lust att hjälpa till lite? Vi kan väl träffas i Tokyo 2018 eller nåt? Nån som är på? :) (självklart vinner Japan Eurovision Song Contest 2017, var är det för dum fråga?)



(Se, det är till och med bekräftat!)

Skurk.

Jag hade "besöksrekord" igår, och numret håller sig ganska bra även idag. Därför känner jag mig som en riktig skurk när allt jag har att komma med idag är... det här! Hahaha förlåt!!!


Never let you go!

Melodifest spelar min favoritlåt!!



Jag har helt ärligt väntat i tre dagar på att de ska spela den. De kan spela samma jäkla svenska klassiker från 60-talet fem gånger per dag, men den här har de bara spelat en gång (sen jag hittade dit) och då missade jag den självklart! Nu ramlade jag in av ren slump och YAY :D

(Mel, sluta skratta!)

Melodifestivalen: Sandviken

Nu är det dags för tjuvlyssning igen! Det är alltid lika kul, men jag blir alltid lika besviken. Jag tror att man låter låtarna vara lite sämre i Melodifestivalen, eftersom låtarna man lyssnar på utanför Melodifestivalen är så mycket bättre och håller en högre standard. Hur som helst, såhär tycker jag om veckans låtar!



1. Manboy - Eric Saade
Introt är riktigt coolt, låter som något Britney Spears skulle kunna använda (om det är bra eller dåligt vet jag inte). Själva refrängen känns lite barnvisa/polyfonisk ringsignal, men den sätter sig på hjärnan! Låten kan jämföras med Saades låt "Sleepless" och Britney Spears "Womanizer". Han ska tydligen ha massa vatten på scenen också, så det kan bli en grymt cool scenshow! Ser fram emot att höra hela låten och se framträdandet! (Låttiteln kan diskuteras...)
4/5 poäng

2. Hippare hoppare - Andra generationen & Dogge
Balkaninspirerat till tusen, men jag undrar om balkanländerna skulle ta detta som en komplimang, eller ett hån? Det är inget fel på låten, förutom att den känns lite konstigt med rap i en sådan låt... kan bli häftigt på scen, men ur hörlurarna låter det bara rörigt. Kan jämföras med skämtbidragen i Eurovision, däribland Verka Serduchkas låt "Danzing", Ukraina, 2007.
2/5 poäng.

3. Innan alla ljusen brunnit ut - Anna Maria Espinosa
Tråååååkigt... jag orkade inte ens lyssna färdigt på klippet (som endast är en minut), och det är aldrig ett bra tecken. Jag har faktiskt inget speciellt att säga, den här låten är (trots att de är väldigt olika musikaliskt sett) denna veckas "A place to stay". Kan jämföras med Caroline af Ugglas "Snälla, snälla" och slutvinjetten till Fem myror är fler än fyra elefanter...
1/5 poäng.

4. Come and get me now - Highlights & MiSt
Jag... avskyr... dansband! Texten känns smart, melodin är glad och rolig, men på något sätt kommer jag bara fram till att jag själv hade kunnat skicka in en av mina låttexter som jag och mina kompisar skrev när vi var 11 år gamla... känns riktigt omoget, med andra ord... men kul att amatörer får vara med lite i år... melodin är jag säker på att jag har hört förut, men jag kan inte för mitt liv komma ihåg vilken låt den är lik...
1.5/5 poäng.

5. Sucker for love - Pauline
Det är svårt att jämföra den här låten med någon annan eftersom refrängen är så stressad. Det känns som "Give me a call" (av Pauline, såklart) fast i snabbspolning... lite för mycket på gång, det enda som kan rädda låten är om Pauline slappnar av ordentligt och bara släpper loss imorgon, för den här låten klarar inte av en nervös artist, då blir den bara irriterande!
1.5/5 poäng.

6. We can work it out - Andreas Johnson
Andreas röst är superhärlig att lyssna på, och vi alla vet ju att han kan om han bara vill (han kom tvåa två gånger, om jag inte minns helt fel? Vi ignorerar floppen med Carola 2008), jag tror inte att den här låten vinner, men den är ändå väldigt fin. Det känns lite svårt att jämföra den här låten också, men den känns lite brittisk/dansk, väldigt Andreas Johnson.
4/5 poäng.

7. Underbart - Kalle Moraeus & Orsa spelmän
Musik på svenska är antingen väldigt vacker (Molly Sandén kan det där), eller riktigt fjantig. Det här är bara fjantigt. Melodin känns väldigt Sarek ("Genom eld och vatten", "Älvorna"), men texten känns bara ihopslängd. Jag gillar fiolerna, dock, och fioler har ju vunnit i Eurovision två år i rad...
2/5 poäng (ett för Moraeus och ett för spelmännen).

8. Manipulated - Hanna Lindblad
Jag tror att de var ute efter något Britney Spears/Lady Gaga-liknande här, men det låter bara rörigt och jobbigt i mina öron. Låten är väldigt manipulerad (höhö) och det enda jag funderar över när jag hör den, är om hon kommer att klara av att sjunga den live överhuvudtaget? Oftast när de leker med hur rösten låter så kan inte sångaren sjunga alls... ska bli väldigt spännande det här!
3/5 poäng.


Och jag tror att resultatet blir:

Till final:
Manboy - Eric Saade
We can work it out - Andreas Johnson

Till andra chansen:
Underbart - Kalle Moraeus & Orsa spelmän
Come and get me now - Highlights & MiSt

Andra chansen-platserna kommer ju antagligen att styras av den lite äldre generationen, och alla dansbandsfantaster i Sverige... själv är jag glad om Saade och Johnson går till final, eftersom de (enligt mig) har de bästa låtarna i deltävlingen.

Vad tycker ni?

 


BikBoks nya college-kollektion...

Kollektionen heter Westhill Redbird, och är inspirerad av de amerikanska collegeskolorna... eller inspirerad och inspirerad, det är som kläder tagna ur en amerikansk collegefilm, enligt mig...






(Fler plagg hittas på Bikbok.com)

Vad tycker ni? Själv gillar jag idén, men jag tror inte att jag kommer att rusa in i en BikBok-affär bara för dessa kläder... kanske för ungefär fem år sedan, men nu känns det lite löjligt att leka collegestudent.

Nu återstår det bara att se hur bra denna kollektion kommer att sälja... jag tror nog att det kommer att gå bättre för H&M's Garden Collection.

It's "that" time of the year...

Jag kollade precis genom mina statusuppdateringar genom en applikation på Facebook, och av en ren slump hamnade jag här:




2009-02-10 = igår för ett år sedan. Det visade sig att jag gjorde precis samma sak för exakt ett år sedan, som igår och idag... är jag förutsägbar eller vad?? (Jag verkade ha ungefär lika roligt som jag har nu också... haha!)

Riktigt onödig lyx!



Ser ni vad jag menar? Den här blyertspennan har ett lager 24 karats guld runt blyertsen och själva pennan. Jag kanske kan förstå om man (har så mycket pengar att man inte vet vart man ska göra av dem) vill ha en bläckpenna i guld, men en blyertspenna? Vem slänger guld på det viset? Jag skulle inte ha mage att göra så, även om jag var snuskigt rik... jag tänker på hur man kastar sina pengar i sjön (bokstavligt talat), medan folk svälter ihjäl på andra sidan stan (okej, kanske inte, men ni fattar poängen). Daisung Kim kom på denna brilljanta idé och designade pennan.

Den här idén åker rakt ner i soporna, eller vad tycker ni?

Kerli & Locatellis!

Haha, är jag den enda som minns "Kerli & Locatellis"? En grupp på tre tjejer från Estland som var med i Melodifestivalen för ganska många år sedan? Deras låt spelas just nu på Melodifest, haha! Jag har bara hört den en gång, men det händer ibland att jag får låten "Let's go" på hjärnan fortfarande, konstigt va?



"Let's go! Feel the rhytm, get on your feet and dance!"



(Jag har inget liv idag, har lyssnat på diverse radiokanaler som spelar Eurovisionmusik... jag är sjuk i huvudet!)

Jag är bara så bra!

Jag är bara så duktig på att skriva! Inte ett enda inlägg på hela dagen, slå det om ni kan! Eller det kan ni säkert, det är bara jag som inte tycker om att lämna en dag odokumenterad, haha!

Jag har egentligen inte haft något att skriva om idag, allt jag har gjort är att lyssna på Melodifest och diverse utländska artister... jag får såna perioder en gång om året. Den gången varar från februari fram till maj/juni, mellan Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, så just nu andas jag schlager, och det kan ju kännas lite överdrivet... men det är kul, så vem bryr sig? Haha!

Fel-SMS ftw!

Idag har jag lyckats skicka samma SMS till tre olika personer, men inte till den det skulle till. Hur lyckas jag? Eller ska jag skylla på mobilen istället? Jag svarade ju faktiskt på rätt SMS men fick frågande svar av tre andra... haha!


Lalalala



Fast jag är inte säker på att jag håller med... haha! 96% lik Adriana Karembeu? Njaa, inte riktigt va...

Mitt hår

När jag skrev hur mycket mitt hår har vuxit sedan juni, blev jag tvungen att se efter på riktigt, så jag laddade kameran och tog en bild...




Visserligen är det sjukt slitet, men se så långt det är! Helt galet!


7 februari

Söndag, söndag, dönsag... söndag (dönsag var omedvetet, jag lovar, haha!) Visst känns det som om det alltid är söndag? Och måndag? Och fredag? Och lördag? Kan man inte på något sätt försöka förlänga veckorna, så att det inte blir så uttjatat? Eller för min del är alla dagar söndagar... men när jag gick i skolan, så sa vi alltid "Det är snart helg!", och mycket riktigt var det snart helg... på måndagarna sa vi samma sak, och vips: HELG! Och sen blev det liksom aldrig måndag igen... det känns tragiskt att inte kunna komma tillbaka, sätta sig i den svarta eller röda teatersoffan och prata skit innan teaterlektionen... att inte sitta och spela in nonsens på mobiltelefonen bara för att jag och Sara hade så lika röster och inte kunde höra skillnad, bortsett från Saras lätta norrländska dialekt som dök upp i vissa ord... haha, det är till och med tragiskt att inte kunna tänka "jag hoppas att jag blir förkyld den här månaden så att jag får vila upp mig lite"... just nu vill jag bara tillbaka dit, sätta mig vid datorn och löpa amok över att projektarbetet inte fungerar som det ska.


Ja, jag är sentimental och nostalgisk idag, för trots att det känns som om studenten var förra veckan, så var det ändå åtta månader sedan... det är helt galet!



Och mitt hår har hunnit växa en hel decimeter sedan dess... haha jösses!


Salem och Ola!

Jag är nöjd med resultatet, men självklart finns det massor att säga om det!

Ola var bra, eller inte nödvändigtvis artisten, men låten var bra! Ola själv skulle nog behöva gå tillbaka till danslektionerna, så som han sprattlade! Det såg verkligen inte fint ut!

Salem kunde lämnat pianot vid nåt tillfälle och stå upp, det där pianot blir som en barriär mellan honom och oss... det känns inte riktigt som att budskapet kommer fram genom kameran (trots hans otroliga utstrålning)... nej, upp och hoppa!


Sen måste jag fråga er om ni också tyckte att sångaren i Pain of Salvation såg påverkad ut??


6 februari

Och så var det en ny dag igen! Dagarna är nya så fort att de blir gamla på en gång, visst är det sjukt?

Jag hade hur som helst tänkt börja på ett nytt filmmanus idag, men det gick givetvis inte alls bra, så jag bestämde mig för att skriva en berättelse av idén istället (tänk att jag, efter så många filmmanus, har glömt hur man skriver just manus?)

Det verkar inte bara vara svårt för mig att skriva berättelser/manus idag... jag blir så sjukt distraherad av allt som händer runtomkring mig! TVn är på, mamma pratar, jag glömmer vad jag skriver... AHH! Skandal! Vet ni hur lång tid det har tagit för mig att skriva det här korta inlägget? (30 minuter. Jag skojar inte!)


Nu försöker vi igen!

Tjuvlyssna på Melodifestivalen!

Jag kom precis på att SVT låter oss tjuvlyssna på låtarna som ska tävla i morgondagens delfinal redan idag (och fram tills imorgon klockan 20.00). Såhär tyckte jag det lät:



1. OlaUnstoppable
- En helt okej låt, inte jobbig att lyssna på och inte för tråkig... men jag är säker på att det finns bättre låtar än denna.

2. Jenny Silver - A place to stay
- Dålig låt. Förlåt, men det är allt jag kan säga, den var dålig.

3. Linda Pritchard - You're making me hot-hot-hot
- Jag avskyr titeln, men själva låten är det inget fel på... lite för tjatig och enformig, dock.

4. Pain of Salvation - Road salt
- Åhhh vilken tråkig låt! Är inte Pain of Salvation ett rockband? Det lät som en avskalad cover eller något!

5. Anders Ekborg - The saviour
- Fin låt, men riktigt trist... kändes lite rörig?

6. Jessica Andersson - I did it for love
- Den här titeln gillar jag, men låten var inte alls bra! Riktigt besviken då jag trodde att det skulle vara startfältets starkaste bidrag... trist att hon kopierar Sanna Nielsen (fast med sämre låt).

7. Frispråkarn - Singel
- Eh... okej, låten var det absolut inget fel på om man gillar rap, men det kändes som att stiga in i en tidsmaskin och hamna under slutet av 90-talet! Löjligt artistnamn och irriterande titel. Tjejen som körade var riktigt onödig.

8. Salem Al Fakir - Keep on walking
- Bra låt, men inget man minns... det känns som något Danmark skulle kunna skicka till Eurovision, för att sedan åka ut i kvalet...


Bästa bidraget i första deltävlingen (som är imorgon klockan 20:00 i SVT1) är enligt mig Unstoppable, men ingen av dessa låtar har potential att vinna. Säg gärna vad ni själva tycker!


(Får tillägga att det blir korta, snabba omdömen eftersom jag bara har hört en minut av låtarna och inte sett några framträdanden.)

Just for "fun"...

Jag fixade precis håret "bara för att"... det jag hade glömt från förra gången då jag fixade det bara för att, var att mitt hår är otroligt tjockt och långt. Det går inte att fixa det "bara för att"! Det här tog hela två timmar att fixa och jag har riktigt ont i händerna... aldrig igen! Haha!





Jag är medveten om att jag ser smått galen ut på alla mina webcambilder... måste försvara mig innan någon skickar in mig på mentalsjukhus anonymt... hahaha!



Like a hero



Haha, nähe? Vem hade kunnat förutspå det? ;)

Sommar







Bilder från förra sommaren... helt ärligt så har jag inte sett många av dem förut, komiskt va? Haha!


Vårmode!

Jag har försökt få in bilderna på Picasa i minst en timme nu, varför gör det inte? Jag blir så irriterad, det ska fungera! Jaja, jag får lägga in dem såhär helt enkelt...



Bik Bok, Monki, Din sko


H&M, H&M, H&M


KappAhl, Din sko, Din sko


Dags igen...

Följ min blogg med bloglovin


Tredje(?) gången jag provar... man kan ju tycka att det borde fungera, jag kanske gör nåt fel? Haha!

4 februari

Glad 4 februari, mina vänner! (Every day should be celebrated!) Hoppas ni mår toppen! Själv fick jag så fruktansvärt ont i magen när jag var på väg hem från affären... det kändes inte bra alls, det gick som en linje horisontellt över magsäcken... väldigt konstig känsla! Men jag tror att det kan vara för att jag inte åt någon frukost...


Men vet ni vad som är kul? Idag är det exakt tre år sedan jag och Sara (och klassen över oss) hade premiär för föreställningen Våra masker! Det var den första pjäsen jag och Sara gjorde tillsammans, så den är extra minnesvärd! Sjukt roligt var det, också, och jag var ganska nervös och stod och skakade på scenen och bytte omedvetet repliker med Sara i vår öppningsscen, haha!


(Jag lyckas givetvis inte hitta de tre bilder vi tog innan premiären, så det fick bli en annan bild från ettan. Några månader senare :P)


Lace



Gina Tricot, 249:-


Åh, så fint! Fast jag hade nog velat ha en persikofärgad underklänning istället för vit... vad tycker ni? Så coolt med en kort skinnjacka till!

3 februari

Jag kunde inte sova igår, så jag tog en penna och ett block och började skriva istället... vad jag skrev har jag absolut ingen aning om, så det ska bli spännande att läsa genom det senare... haha! Jag somnade efter det (trots att Mia tog upp hela sängen igen... hur kan en så liten katt ta så mycket plats?! Helt otroligt!) Och nu sitter jag här och känner mig torr som sanden i Sahara... usch, alltså! Det är det värsta med vintern!

Nu ska jag i alla fall gå ut en sväng i detta vinderunderland... (åh, vad jag är trött på snön! Ida i Lönneberga, snälla ta bort all snö, sätt fart! Annars ska du inte tro det blir sommar, haha!)



(Som vanligt ser jag sjuk ut i webcambilder... haha! Skitsamma :P)

Mm, choklad...

Jag var så otroligt sugen på något gott för en stund sedan. Kladdkaka, kanelbullar, brownies, chokladkakor, blåbärspaj, en sked nutella, vad som helst! Självklart hade vi absolut ingenting hemma, inte ens Oboy, så jag kunde inte göra min mumsiga chokladkräm (grädde eller mjölk med massa pulver). Men då fick jag den geniala idén att blanda kakao, socker, vaniljsocker, florsocker och alldeles för mycket grädde, och sedan värma det och hacka i en banan. Receptet kommer från mormor, som gjorde den till mamma varje morgon när hon var liten... skillnaden är väl att mamma åt med knäckebröd, och jag med banan... haha ;)

Hur som helst så var det jättegott då, men nu känner jag mig alldeles svullen och äcklig... fast jag kan ju säga att det har lagt sig lite nu under tiden då jag skrev detta inlägg... haha!


(Jag måste säga att jag kommer att publicera fler bilder så fort jag har laddat någon av mina kameror... jag är sjukligt lat och batteriet i både systemkameran och kompaktkameran har inte laddats mer än en gång sedan juni.. otroligt starka batterier, haha! Hur som helst så ska jag försöka ta itu med det innan jag går och lägger mig... idag, alltså...)

Rumptröja?

Bruce Vårtonåring Springsteen i all ära, men hur många tjejer är så stora fans av honom att de köper en t-shirt med hans (?) rumpa på? Det är lite fel generation/målgrupp, tycker jag... (jag tänker mig att H&M riktar sig mot tjejer mellan 13-35, och visst finns det säkert en hel del tjejer som gillar Springsteen, men ändå?)


Dessutom är den estetiskt sett riktigt ful... eller så är det jag som har konstig smak... vad tycker ni? Hiss eller diss?




H&M 149:-


2 februari

Jag och Mia är väldigt nära, så nära att jag lyckas skrämma upp henne mitt i natten på grund av något helt absurt! Runt tre inatt hörde vi något som lät som en mobilsignal. Smarta som vi båda var, trodde vi att det kom från klockradion, så Mia gick dit och började stampa på den (??), men fem minuter senare kom det tillbaka. Jag kollade på min mobil om någon dum sak hade skickat sms, men ingenting. Fem minuter senare lät det igen och Mia började krafsa på garderobsdörren, och eftersom klockan var så mycket och jag alltid tror på spöken vid den tiden, så blev jag väldigt rädd... men modig som jag är (haha, jag känner mig som lejonet i Trollkarlen från Oz), så öppnade jag dörren och givetvis var det bara kläder där. Fem minuter senare kommer det tillbaka, och då vänder jag mig om i ren frustration och ser att mobilen lyser. Jag sprang fram för att inte missa vad det än var, och vet ni vad det stod? "Låg batteritid". Jag och min katt var sjukt rädda för min mobiltelefon... är det hälsosamt?

Skratta ni, men det var först då vi båda kunde somna... eller i alla fall Mia, hon ligger alltid raklång över sängen och jag får trycka mig mot väggen... Mia är ändå en katt, inget litet barn (som man kan tro när man läser detta inlägg... Mia tror att hon är min bebis, for real!) och det spelar ingen roll hur många gånger jag bär ut henne till soffan, hon kommer tillbaka som en jojo! Haha x)



Rasism?

Är det verkligen okej för en svart att vara rasistisk mot en vit, men inte tvärtom? Tydligen är det jättesynd om alla svarta, bara för att de är svarta? (Kolla vilket avsnitt som helst ur Oprah Winfrey eller America's next top model.) Jag förstår inte... är det inte mer synd om vita? Vi ser ut som vandrande lik och ändå är det vi som kallas rasister av svarta?

Och kollar man genom filmerna som görs i USA, så finns det bara komedier där svarta är rasistiska mot vita, men när det är tvärtom så är det en nazistfilm... varför är det så? Jag känner mig kränkt! (Bra exempel på detta är filmen som går just nu på nian, och Bring it on: All or nothing. I båda filmerna är det svarta som slänger ur sig massa rasistiska kommentarer mot vita, men aldrig tvärtom.)


Är det någon mer än jag som har reagerat på det här?



Om jag har rätt nu, så kommer 90% av de potentiella kommentarerna till detta inlägg handla om att jag är rasist, eller hur? Det är jag inte. Jag är emot all rasism, det är därför jag publicerar detta.

Någon form av popkonst?

Jag hittade precis inställningarna till min webbkamera och började leka lite... jag fick flashbacks från när jag var 12 år gammal och tog minst 200 egobilder med min urdåliga kamera per dag...



Hmm... vad säger ni? Rosa eller grönt hår? Och eh... ja, mitt hår är riktigt smutsigt nu, men jag hann inte tvätta det imorse och nu orkar jag inte... i-landsproblem, liksom...

RSS 2.0