Yo-Yo Ma

... Jag glömde tiden. Vet ni varför? Jag lyssnade på detta:




Älskar verkligen klassisk musik som det där och opera... jag kan riktigt se hur ni rynkar på era pannor nu, men det är sant! Finns inget vackrare! Förutom Yo-Yo Ma har jag även lyssnat på Andrea Boccelli, Sarah Brightman och random talangfulla människor som spelar gitarr, fiol, cello, dragspel, säckpipa, harpa, lyra, you name it! Fler borde respektera grunden till dagens musik ;)

23 days

Hvordan tror ni det går nu då? Keep your fingers crossed! :P

27 augusti

Jag har inte skrivit något sedan igår, men jag kan ju berätta att jag fick en jättefin svart gitarr, målardukar och akrylfärger, en sjal, ett doftljus som luktar kanelbullar, nagellack och graffitinagellack (det nya från Isadora, de mörka förgerna blir skitcoola!), locktång med 13 delar, choklad, pengar, en tjock tröja och en plåtburk med ganska många läppbalsam från Coca Cola... smaker som Coca Cola, Coca Cola Vanilla, Sprite, Fanta, Fanta Strawberry och Fanta Pineapple... haha älskar dem, men jag undrar hur mycket socker det är i... det smakar socker på läpparna i flera timmar efteråt!



Storebror Daniel och jag... haha :P




Ja alltså...

Ciao.

Happy birthday to me

Hej mina vänner! Idag fyller jag 20, och jag mår lite illa varje gång någon säger det... jag känner mig gammal! Alltså inget illa menat till er som är äldre, men ni fattar säkert :P

Jag fick två stora canvastavlor av mamma och ett kort av Daniel... resten kommer sen ;) Nu hinner jag inte sitta här så länge, men jag hoppas att ni får en fin dag!


(Och lycka till till Marielle, som är på operation idag. Stooooor kram till dig!)

Det känns bra nu

Jag klarade av en utmaning, nu blir resten lättare att ge sig på. Det exploderade som en dynamit, och nu ska vi se om jag kan spränga glaciären ;)

God natt, bloggen.

Funderingar...

Varför är alla internetannonser och spammail riktade till män? Jag gillar faktiskt inte att se halvnakna tjejer, och jag är inte det minsta intresserad av att köpa en fru från Ryssland, Ukraina, Vitryssland, Vietnam, Thailand eller något annat land!

Varför pratar politikerna skit om de andra politikerna, istället för att prata bra om sitt eget parti?

Varför är smålänningar så oförsiktiga? Backar i bilarna utan att kolla i backspegeln, cyklar över övergångsställen, kör fulla... you name it!

Finns det verkligen folk som är så korkade att de låter sig övertygas av alliansen? Deras politik är ju verkligen HEIL REINFELDT!... No offence, liksom... men att fattiga arbetslösa människor frivilligt (dvs utan en laddad pistol mot tinningen) går över från de rödgröna till alliansen är ju bara ett bevis på att människan inte alls är så intelligent som vi hittills trott... speciellt när de vet att det bara blir sämre... hallå? Hjärntvätt!

Varför håller aldrig de permanenta hårfärgerna på mitt hår?!

Varför blandar folk alltid ihop Sverige med Schweiz? Vi gör choklad ja, men tyska och franska är inte våra officiella språk...

Varför har alla alltid något negativt att säga om allt? Det är sjukt irriterande...

Hur länge håller storbloggarna? Hur länge håller bloggtrenden överhuvudtaget?

Varför är ingen uppklädd på svenska biopremiärer och galor? Man skäms ju när internationella artister gästar!

Varför måste kändisar alltid springa gråtandes till tidningarna och klagar på hur tuff barndom de hade, eller hur jobbigt kändisskapet är (när de inte ens är A-kändisar längre)?

När bryter stressankan Blondinbella ihop igen? (Allvarligt, den tjejen behöver en lång semester utan både blogg och kontorsarbete...)

Varför hatar alla Mona Sahlin? För att hon köpte en Toblerone på nittiotalet? Seriöst, Sverige...

That's all... har ni några funderingar såhär på kvällen?


(Ursäktar bristen på bilder, men jag vet inte vad för bilder jag ska använda :()

Eftertexterna

Är det bara jag som stör mig på när filmer har världens längsta eftertexter, och skådespelarna står allra längst ner? Jag  bryr mig liksom inte om alla producenters namn och ansiktsanimatiörerna och kostymdesignerna för statistrollerna, och jag tänker inte sitta och vänta för att se vem som hade huvudrollen i femtiotre minuter... vem gör det?


Bara ett litet störmoment såhär mitt i natten.

3:03

Jag ger aldrig upp på något jag verkligen vill. Aldrig. Även om folk försöker övertyga mig om att det inte finns någon chans eller något hopp, så kämpar jag vidare. Det är inte värt att ge upp. Vet man vad man vill, så ska man kämpa för det, vad det än gäller! Det är så korkat att låta sig övertygas! Som jag läste någonstans: Never give up on something you can't go a day without dreaming of.

Men nu har jag nästan nått den punkten då allt känns meningslöst. Jag vill ju så gärna fixa det här, men tiden börjar rinna ut och jag är alldeles blank i huvudet. Det är nu eller aldrig. Fixar jag det här, eller är det ens lönt att försöka?

Håll tummarna för mig. Jag uppdaterar er den 3 september om hur det går... (bara för att jag är besatt av siffran 3 (eller 33, men det finns inte 33 dagar i augusti)).


Dålig kvalle

Jag vaknade alldeles försent idag. 14:00 var klockan när ljudet från TVn i vardagsrummet strömmade genom den tunna väggen som skiljer mitt sovrum från TVn. Glamourama. Den grova, moderna stockholmska dialekten blandades ut med tjejig dokumentärmusik. "Tittar mamma på Glamourama?" Frågade jag mig själv. "Glamourama presenteras i samarbete med...". Ja, tydligen. Yrvaken gnuggade jag ögonen, svepte av mig täcket och gick raka vägen in i duschen. Lite piggare nu. Jag gick in i köket och såg regnet smattra mot fönstret och dansa ner i de redan fyllda avloppen i marken. Vattenpölar överallt. "Jag ser det regna, jag ser det regna, det var väl roligt? Hurra! Nu är det sommar, nu är det..." hörde jag mig själv, som åttaåring, sjunga.

Jag gick in i vardagsrummet och såg en stor t-shirt ligga på den gröna, fula och sönderklösta fåtöljryggen. "I ♥ OSLO" står det. En norsk flagga ersätter det typiska röda hjärtat, som finns på bland annat I ♥ NY-tröjorna. Jag gick lite närmare och såg hur de röda färgera hade spridit sig som en smittsam sjukdom över de snövita ränderna.





Ja, ni ser? Tänk att jag oroade mig så över att den blå färgen skulle färga av sig, att jag helt glömde bort att det fanns röd färg också!


18 augusti

Hur tusan är det möjligt för tiden att gå så fort? En minut är ju fortfarande 60 sekunder, menar jag... men det måste ju gå fortare, eftersom jag fortfarande känner att det är juli 2009? Det är konstigt, det där... jag trodde att tiden bara går fort när man har roligt... jag har ju inte direkt roligt, om man säger så... men när jag var i Oslo gick tiden väldigt långsamt. Hur förklarar man det? Jag hade jättekul i Oslo! Knasigt.


Jag hittade lite bilder från mammas kamera nyss, förresten. Jag lägger inte upp alla, eftersom vi fotade nästan samma, så det blir två bilder på mig istället... hehe... ;)




Vad jobbigt det måste vara att stå i en sån där - sak -i flera timmar utan att få röra sig. Allvarligt, jag hoppas att dessa vakter får bra betalt, för jag skulle aldrig ställa mig i en sån... överhuvudtaget. Skulle ni?

Oslo

Hej bloggen! Jag sitter och surplar Voss (smakar smält snö, men flaskan är sjukt cool!) och knaprar
Stratos-choklad. Godiset och läsken (allt ätbart, egentligen) är svindyrt i Norge. En stor chokladkaka från Freia (Norges motsvarighet till Marabou) kostar 38 kronor. Vad kostar de här? 15? Annars var priserna ganska lika... tänkte bara säga det... Voss kostade 29 kronor om jag inte minns helt galet. Alltså flaskan är värt det, men vattnet smakar verkligen tö!

Okej, vidare till bilderna.











Ser ni bilen där precis vid slottet? I den satt kungen av Norge i full kostym med band och emblem och allt var det var. Bilen åkte väldigt långsamt och jag såg kungen rakt i ögonen (men fattade inte att det var han). Jag hade all chans i världen att fota, eftersom jag höll kameran i handen och den var på och allt, men nä, jag trodde att det var en vanlig privatbil... (för folk går ju verkligen runt klädda i kunglig uniform på Kvantum, menar jag...) bilen hade dessutom ett kungligt emblem på en av bildörrarna... haha, fy vad jag störde mig efter det där! Men, men... jag kan i alla fall skryta med att den norske kungen vinkade åt mig... hehehe :P

Korkad idé

Jag sov drygt en timme igår/inatt (lär mig aldrig det där), och så gick jag upp 4:25... jag tror att buss- och bilresan till Oslo varade längre än vi faktiskt var där, då resan tog ungefär tolv timmar sammanlagt... hur som helst, Oslo är absolut den bästa staden jag har varit i! Jag älskar Göteborg, Stockholm och Köpenhamn, men Oslo är så mysigt! Det är stort, men litet, och det är konst överallt! Dessutom är norrmännen otroligt trevliga, jämfört med svenskar och danskar... no offence ;)


Det hände dessutom en lite komisk sak utanför det kongelige slott, men det tar vi imorgon, tycker jag ;)


Världens coolaste skulptur. 144 människor i hög och massor av plågande jättar(!) runtomkring... vem kom på den idén?!

(Ja, bilden är galet mycket redigerad, men vad ska man göra klockan 02:22 när man är så trött att man inte är trött längre? Vem sa sova? Bra idé...)

15 augusti

Jag sitter i vardagsrummet med handduk i håret. Mamma håller på och lär sig sin nya (min gamla) mobil. Hon fattar ingenting, det syns. Varje gång hon är irriterad så spänner hon underläppen, haha. Jag försöker förklara att det inte är några konstigheter (inget konstigt alls!) jämfört med hennes gamla. Det är nästan samma mobil, bara annat utseende, men det hjälper inte det minsta!

Det var lite jobbigt här innan. Jag planerade att duscha idag och tvätta håret imorgon, men det var en ganska korkad idé, eftersom pappa kommer hit kvart över fem... jag hade aldrig hunnit! Så jag duschade nu för en timme sedan, och tvättade håret nu... slöseri med tid, eller vad? Förresten... pappa kommer 5:15 imorgon... vilket betyder att jag måste gå och lägga mig snart. Jag = Gå och lägga mig före midnatt = Say what?! Jag måste gå upp vid tre på morgonen, och det är ungefär då jag brukar gå och lägga mig vanligtvis... sjukt, va?

Och nu sitter 99% av er och tänker "vad tusan snackar hon om?". Det ska jag berätta för er, mina kära paprikor! Jag ska till Oslo imorgon! Woot woot :) Vi har kollat runt efter sevärdheter och sånt, men det verkar inte finnas så mycket att se eller göra där... har ni förslag så får ni gärna lämna dem i kommentarerna :)

Fredagen den trettonde

Jag hade tänkt skriva ett riktigt inlägg idag, men lusten försvann liksom när jag gick upp... det är ingen bra dag att blogga på, om man säger så...


Och jag som trodde att fredagen den trettonde bara var skrock :(

Hårfärg

Jag färgade håret för några dagar sedan! Kan ni gissa vilken färg det blev?




Höhö... vi kan ju säga så att jag tycker att alla tre redigerade hårfärger är mycket finare än originalet ;)

Lift it higher

I'm doing nothing, cause then at least I'm doing nothing wrong.



Yeah. Ja. Nej. Åh vad galet det här är...

Något står inte riktigt rätt till...

Jag tror att det är dags att byta termometer...




Eller vad tror ni? Kan det ha varit 57 grader i lilla nordliga Sverige? ;)

Bahh.

Varför uppdaterar jag bara på natten?

Just det. Jag har bloggpaus... och jag glömmer bort det på natten.

Okej, i alla fall, jag har inte kunnat skriva en låtrad på tre veckor! Vad är det för fel med mig? Jag kan alltid skriva något! Jag får nästan ont i magen när jag tänker på det... hur tusan ska jag få ihop allt på en månad? Herregud. Hjälp mig. Mylifekindadependsonthis...


Bahh. BAHH! Får försöka kladda ihop en monolog innan jag somnar... monologer är lätta att skriva...
Manus... manus har jag inte skrivit på evigheter... VAD HÄNDER MED MIG?! Åhh... oh well... åhh kom precis på en sak som dödar lite hopp... JAG VILL STÄMMA DIG! ER! DEN! Åhh... (vet att ni inte begriper någonting av det här, men tyvärr kan jag inte berätta mer... tystnadsplikt typ... deadline burning... åhh... INSPIRATION?!)

Two can keep a secret if one of them is dead

Nu sitter jag vid den gamla klumpdatorn igen (eller det är ju en laptop, men den är tjock, tung och varm... och luktar jätteilla!). Det är ren tortyr för mig att sitta vid en sån långsam dator! Tangenterna fungerar inte felfritt så jag måste banka för att orden ska bli rätt... Flikarna fungerar inte heller i Internet Explorer... åhh!

Hur som helst, ser ni att jag har fixat ny ikon?




Woot woot! Hade tänkt använda en maskerad-mask, men den blev bara en rosa klump... hehe.

Ord

Rensar datorn (03:44). Hittade en fil med alla engelska ord. Alla. Lite knäppt sådär... något högt lät här utanför ett tag sen... creepy...

Nu ska jag sova!

Ger upp...

För idag i alla fall, det fungerade inte, det är lögn!!! Jag får prova när pappa kan hjälpa mig, tydligen klarar jag inte av någonting själv...


Jag gick in på toaletten och klippte av mig håret istället. Dramatiskt va? Eh, inte riktigt... klippte knappt en centimeter och en himla massa i uppklippningen, mitt hår var så äckligt slitet så nu vet jag inte hur jag ser ut i skallen... det känns lättare... bör jag kanske vara orolig?



Jag har skrivit väldigt konstigt idag, eller hur? Jag vet inte varför det har blivit så, ska försöka skärpa mig :P

"Trodde du ja!"

Jag var så glad för drygt en timme sedan.Jag fick DVD-skivor av pappa, stoppade in en i datorn och började fixa med menyn... frid och fröjd tills skärmen fryser (ja, den brukar göra så... min duktiga dator som bara kostade 7 000 kronor... mm, bra kvalité, mina vänner!). Så jag provar igen, och samma sak händer (om jag inte har förträngt annat). Provar igen, och oops! Odefinerat fel står det! Nu vet jag inte vad jag ska göra. Ingenting fungerar för mig och jag skiter i om det är löjligt att tycka synd om sig själv, för nu gör jag det!

Med all rätt :(


Nu provar jag att spara filmen i ett annat format. Håll tummarna...

Chasing echoes

Förra året tog jag studenten, och redan två år innan dess började jag planera mina två bästa vänners studentpresent!

Jag var väldigt långsam, och det är inte förrän nu presenten är 99% färdig. Kan ni förstå det? Ett år! Hur som helst så är jag väldigt nöjd med resultatet och jag hoppas att Sara och Louise kommer att bli glada! Först ska jag bara vänta in DVD-skivorna, sen bränna och fixa omslaget... det suger lite att inte ha en skrivare till hands... jag får liksom fixa allt för hand... jippi? Men, men, alltid kul med personliga saker :P



För övrigt så håller jag på att rensa datorn. Den ska in på sjukhuset imorgon och bli lagad! Det var faktiskt under städningen jag hittade presenten (som för övrigt är en film som vi gjorde tillsammans genom skolåren)... Hade tänkt hålla det hemligt tills de får presenten, men Sara vet redan vad det är och Louise har nog glömt bort det totalt :P


Oooookej, nu blev detta ett totalt ointressant inlägg som ingen kan relatera till, men äsch, jag är bara människa!


(Ingen aning om vart rubriken kom ifrån... vet att det är en låt i alla fall ;))


RSS 2.0