Gott nytt år

Jag vann precis femtio miljoner... 2011 kommer att bli fantastiskt...


Haha. Nej seriöst nu, gott nytt år alla små puckon :D

30 december

G'davro mates!

Idag har jag inget att berätta alls, men jag tänkte ändå försöka hålla igång bloggen lite... det är en otroligt tråkig dag och jag sitter bara och glor på cello, fioler och violor... jag har faktiskt alltid älskat klassiska instrument. När jag var liten spelade halva klassen fiol... jag ville börja, så jag lyckades övertala mina föräldrar att anmäla mig, men sen blev det ändå ingenting. Min kompis lovade mig att hon skulle lära mig att spela, men jag fick bara hålla i instrumentet. Sen spelade hon en barnvisa för mig, och min första kommentar till det skrikiga, ostämda ljudet var: "spelar du ingen klassisk musik?!", "jo, det gör jag!", sa hon och började spela signaturmelodin till Pippi Långstrump.


Visst kan man påstå att det var onödigt av mig att önska mig en gitarr och en ukulele? Ukulelen har jag stämt men inte spelat på än, och gitarren är omöjlig... jag kanske borde hålla mig till att lyssna på musik istället? Haha!


Nej, jag är inte full, jag bara filosoferar lite (skratta inte nu, men det tog mig ungefär en minut att skriva ordet 'filosoferar'...)

Vill ni ha mer onödig information? Jag vaknade klockan 14:00 idag... jag drömde att jag var törstig och att vi bara hade varmvatten i kranen. Spännande va? :)

La-la-la-la-Laura

Ohh nej... jag råkade hitta en låt på Youtube.

Jag råkade.

Och så råkade jag lyssna på den.

Och så råkade jag lyssna igen.

Och igen.

Och... ja, ni fattar... och den här låten är liksom inte min favoritgenre, men ändå lyssnar jag om och om igen! Är det detta som kallas feelgoodmusik?

Ser ni att det står "Latvia Eurovision"? Haha, vad hade ni väntat er? ;)

God juldag!

Jag tänkte att jag kunde berätta vad jag fick i julklapp igår, vill ni veta det? Jag har inga bilder (ni känner mig, jag är för lat!) så jag rabblar bara :)

En ukulele! (Omogen gitarr eller machofiol, fast den funkar ju mer som en gitarr, men whatever!)
Massor av choklad, nästan lite för mycket ;)
Pengar
En resväska
Nagelack
Provost balsam (Haha, jag tycker det är jättekul att säga prov-ost...)
Rysk och tysk ordbok :D

Och ja. Varje gång jag får ett musikinstrument i present, så blir jag helt lyrisk! Nu är väl inte gitarr och ukulele mina högsta önskningar, men jag blir alltid inspirerad att lära mig spela! ... Och på kvällen googlar jag alla möjliga andra instrument. Sen jag läste manuset till filmen If I stay, och sökte efter Yo-Yo Ma på youtube, har jag verkligen längtat efter en cello. Det finns inget som låter vackrare! Kanske en viola da gamba, men jag har faktiskt en känsla av att de är svårare att lära sig, och framför allt dyrare att köpa... (en cello har fyra strängar, el viola da gamba har 6 eller 7... jag har problem med gitarren så ;))

Och så hittade jag ett annat spännande instrument. Rebec. Jag heter ju Rebecca, så jag tyckte att detta var en otroligt fascinerande upptäckt! Det är alltså en föregångare till den "moderna" fiolen, fast mindre, smalare och med tre strängar. Väldigt populär på medeltiden, och det hörs!


En rebec. Självklart har detta instrument en stråke, men den hamnade utanför bilden :P

Så ja. Ge mig en rebec, viola da gamba eller cello, och jag lovar att jag kommer älska dig i evighet. Haha :D


God jul!

God jul på er allihopa! Hur kommer detta sig? Läsarantalet har dubblats och jag har inte skrivit på jättelänge! Helt otroligt! (Dubblats i detta fall betyder ungefär tio mer läsare än förra veckan, haha! Mycket ändå för Tribeca ;))


I alla fall... detta sammanfattar mitt liv sen jag uppdaterade sist...Singstar med Mel...


Fjortisbilder... hah!


Och allmän musikalisk kreativitet! Detta är en av väldigt få saker som gör mig lycklig. Att skriva färdigt en låttext, att skriva färdigt ett melodistycke, att dela med mig och att inspireras av andra... och att genom folk som Marielle få reda på nya sätt att se på musiken. När jag skriver musik så har jag redan i första versen bestämt mig för hur det ska låta, vilken genre det ska vara och hur bakgrundsmusiken ska låta... Marielle har ett helt annat sätt att arbeta, och det tycker jag är sjukt spännande! En relativt ny text fick en helt ny genre för några dagar sedan och det ska bli intressant att se hur den utvecklas! :)

Nu ska jag återgå till soffan och se färdigt en film med mor min. Ha en fortsatt trevlig julafton, alla ni som firar det! Ni andra kan ha tråkigt... haha skojar ;)

15 december

Nu är det bara nio dagar kvar till jul, men det kunde lika gärna ha varit 109 dagar kvar! Är det någon mer än jag som inte känner av julen överhuvudtaget? Vi har knappt något julpynt här hemma! Ljusstakar och en stjärna i köksfönstret... inga diskussioner om julklappar, inga önskelistor, inget julbak... det känns otroligt tråkigt! Jag saknar verkligen julen som den var för några år sedan.

Vissa brukar säga "det är gemenskapen som gör julen till det den ska vara! Njut av det istället!", men vad gör man om man inte har någon gemenskap? Det känns så deprimerande när alla klagar på att någon i släkten uteblir i år, eller att de inte får tag på en tillräckligt stor julskinka... jag blir så ledsen! Jag vill ha en riktig jul... det behöver inte ligga femtio julklappar i tomtesäcken eller under granen! Det behöver inte vara så tjockt med människor att man får syrebrist! Jag vill bara veta att folk bryr sig... att folk inte har glömt bort mig... men det kommer aldrig att bli som det var för fyra år sedan.


Och nu till något roligare: Hotell i Köln för fem dagar i maj: CHECK :)

... Nästan pank: CHECK. Men det är värt det, hoppas jag... Tyskland, Eurovisionfinal, lyxhotell (haha, men frukosten får man betala för själv ;)) och förhoppningsvis mer kul där borta än hemma i soffan :)

"Vem orkar dricka åtta glas om dagen?"

Den som skrev manuset till Head'n'Shoulders reklamen måste ju verkligen ha en skruv lös. Vem har sagt att man enbart ska dricka åtta glas vatten om dagen för att hålla håret friskt?? Var det någon där som överhuvudtaget tänkte på den övriga hälsan?


Idiotreklam nummer 301 385 943 837 238 938 333 330


:)

Känner mig lurad... på 1 453 kronor...

:(


Jag var dum nog att lämna pappa ensam med själva bokningen, då jag tydligen var tvungen att göra nåt annat... JAG ÄR EN IDIOT!!! Pappa sa att han bokade block 32, men jag såg precis layouten och insåg att det inte alls var block 32. I mailet jag fick stod det block 142... blocket precis jämte de billiga platserna, så jag hade ju lika gärna kunnat spara 600 kronor och flyttat ett hack åt vänster... men, nej! Pappa gjorde det och flyttade bak ett helt block! Känns så himla hopplöst, jag trodde att vi hade fått bra platser, men det sket sig totalt :(

Ser ni den röda tårtbiten precis över ordet "precis"? Den röda... där trodde jag att jag hade fått platser... men jag fick platsen längst ner jämte den gröna... precis vid kanten jämte den gröna (som kostade 600:- mindre...). AHH!!! Är jätteledsen nu, långt bak, nära de dåliga platserna... helvete!! Skulle gjort det själv :(

... Ooops :)

Kom precis på att jag har biljetter till Eurovision, men det har ju 35 000 andra också... alla hotell är fullbokade förutom just i Düsseldorf, där det kostar sisådär 40 000:- för fem nätter... det här ser lovande ut ;) Kanske får bo i Luxemburg istället... haha!

Eurovision Song Contest 2011!!!


Bild: EBU, NDR

12:12 den 12 i 12 skulle biljetterna till nästa års Eurovision Song Contest släppas. Det blev fördröjt några minuter, och sen var det bara att uppdatera, uppdatera, uppdatera nonstop i cirka 2 timmar, eftersom jag uppembarligen inte var den enda som ville ha biljetter... sidan crashade.

Helt plötsligt uppembarade den sig... arenalayouten! Jag trodde faktiskt att det var kört, men jag fick mina biljetter! Helt galet vilken tur man fick helt plötsligt! :D

Nu kan jag inte vänta tills den 14 maj 2011, då jag ska åka till Düsseldorf och se denna underbara tillställning. Vi får hoppas att platserna är så bra som jag tror. 145 euro är inte lite pengar! Sen får vi ju hoppas att Sverige tar sig till final den här gången, och en vinst hade ju inte varit helt fel! Jag ska vifta med en svensk flagga oavsett hur det går ;)


Nu så!

Jag tänkte att jag skulle uppdatera lite, för det var ett tag sen nu, eller hur? ;)

Idag åkte jag iväg till MediaMarkt och köpte en (alldeles för dyr) ny systemkamera! Det är viktigt att man både kan filma med den och fota, utan att kvalitén på det ena blir sämre, och nu tror jag att jag har hittat den perfekta kameran! Det blev en Canon EOS 500D, och den kostade lite mer än 5 000:- (i sista bladet den var med i stod det runt 4 000:-, så jag var lite besviken, men det blir väl inte billigare än så förrän mellandagarna...)


Så nu kan jag fota igen! (Jag har faktiskt haft kamera hela tiden, men det är så mycket roligare att fota med systemkamera än en liten kompaktkamera, eller hur?)


Och vet ni? Det är tredje advent imorgon! Den 12 i 12 ;)


UPPDATERINGNågra av er kanske tycker att det är konstigt att jag har en ny systemkamera nu, när jag fick en i juni förra året. Grejen är den att min gamla kamera blev lite... ja, konstig efter att min bror hade lånat med den till Italien, så han fick köpa den, haha! Men det gjorde han så gärna! Så med de pengarna jag fick för den kameran behövde jag "bara" betala 3 000:- för min nya kamera. Den gamla kameran gick ju inte sönder eller så, den är fortfarande i väldigt bra skick, men jag tyckte inte att den kändes bra efter Italien, så det blev såhär nu! Min gamla kamera var en Nikon D40, och min nuvarande kamera är ljusår mer avancerad... ett helt naturligt steg, tycker jag! (Nämnde jag att man kan filma i full HD? Hahaha, älskar detta!)

RSS 2.0