Ford vs. Idol

Är jag den enda som har märkt att Idols logga är lite lik Fords?

Hmm...?


31 maj

Dags för vanligt bloggande igen? Ni är förstås trötta på Eurovision Song Contest nu, eller? Det är faktiskt jag också... jo, men lite, faktiskt...

Tyvärr har jag absolut ingenting annat att skriva om... attans, alltså! Jag kanske borde öppna en Eurovisionblogg istället, som jag kan tjata på oavbrutet i åttiotre år istället? Eurovision all the way!I alla fall, jag tänkte visa vad jag har haft för mig i helgen!


Jag kommer nog att ångra att jag publicerade dessa bilder snart... hahaha gud!


Eurovision Song Contest!!!

Jag är överlycklig för att:

1. Tyskland vann!
2. Danmark kom 4 med en låt som dissades totalt i Melodifestivalen! (=Juryn SKA ut! Ingen tvekan om saken!)
3. Nu kan jag lära mig ett språk jag inte redan kunde! Det är det som är så kul med Eurovision, man blir presenterad för länder man tidigare har struntat i! Nu har jag försökt lära mig ryska och typ... läst norska nyheter, vilket kanske var lite onödigt... haha!
4. Sverige kom på 11 plats i semifinalen, bara 5 poäng ifrån Cypern/Irland (som fick samma poäng)
5. Finland kom på 11 plats i sin semifinal, med bara 3(!) poäng ifrån Moldavien... om jag minns rätt... åh, vad jag skulle vara bitter om jag var från Finland! Men vi (Finland och Sverige) tar dem nästa år ;)
6. Att Tyskland vann med en helt ny artist i svart, enkel klänning och enkel scenshow, visar att vi har stigit in i en ny Eurovision-era = Azerbajdzjan-stilen från i år är bara så 2005!


Irland och Azerbajdzjan...?

(Jag har precis lärt mig stava Azerbajdzjan utan att googla! Heja mig!)


Men i alla fall, finns det verkligen någon som inte hör hur falskt Niamh sjöng igår?
Och vart sitter Safuras själ någonstans? Allt är koreografi, ingen känsla what so ever! Bara dålig teater... (Lägg märke till när hon börjar springa där mot slutet...)
Nu visste ju jag redan att Azerbajdzjan skulle gå vidare, eftersom folk bestämmer sig långt innan finalen, men att Irland gick vidare kom lite som en chock... hon sjöng ju så förskräckligt illa att man fick ont i magen!

Jag tippade vidare Irland, men nu när hon gjorde så dåligt ifrån sig räknade jag med att Kroatien skulle ta hennes plats, och Sverige skulle få platsen jag "bokade" åt Litauen... Ukraina var lite otippat också. Hon gick ut på scenen i en tunn hudliknande klänning med inälvorna utanpå, och sjöng om jordens undergång... det här blir en munter final!

JAG VET! Jag ville bara visa att jag hade rätt om Irlands dåliga röst och Azerbajdzjans... ja... nu är jag "nöjd" i alla fall, och det blir nog inte mer Eurovision här på bloggen förrän imorgon...

...

VADÅ? Det är ju faktiskt ändå final ;)

Jag håller aldrig vad jag lovar...

Inte på bloggen i alla fall... jag började skratta när jag såg det här:

Beskriv svenskar med tre ord: Lägg ner skiten!

Haha ;D

Eurovision Song Contest - Semi 2
Litauen
Eastern European Funk

Det finns två skämtbidrag i år, och de är Ryssland och Litauen. Skillnaden mellan de två bidragen, är att Ryssland gör det med stil... Litauen gör det bara. Jag ser inte charmen i den här låten, utan tycker bara att den är jobbig.

Final: Det vet man aldrig... förhoppningsvis inte.

Armenien
Apricot Stone

Låtens styrka är texten, för melodin är ganska trist. Scenshowen är ganska kul, men Eva kan inte dansa. Men som sagt, texten är jättefin och sjungs lite som en berättelse, vilket jag älskar!

Final: Garanterat.

Israel
Milim

En av de segertippade. Personligen gillar jag den inte, men det är en fin låt och Harel har en fantastisk röst. Problemet är att han glor ner i golvet för ofta och sjunger med stängda ögon... det ser inte snyggt ut! Scenshowen är helt baserad på ljusblått ljus, så nej... det är för tråkigt.

Final: Ja.

Danmark
In A Moment Like This

Jag älskar den här låten! Det är äkta skandinavisk schlagerpop när den låter som bäst. Texten kan diskuteras, och båda deras repetitioner har varit patetiskt dåliga. Scenshowen är urtråkig och de verkar vara onödigt diviga både Christina och Thomas, men det är ju ändå en musiktävling, så det är ju mindre viktigt. Dessutom var ju denna låt inskickad till Melodifestivalen, men blev totaldissad av juryn... ironiskt att den vann i Danmark... vore kul om den vann Eurovision också, så kanske juryn byts ut...

Final: Ja.

Schweiz
Il Pleut De L'Or

Det regnar guld... nja, det tror jag väl inte riktigt att det kommer att göra över Schweiz i år, och jag tror inte heller att någon kommer att kissa på honom. Eller jag hoppas inte det, det vore tragiskt. Låten är som en rip-off av Lena Philipssons "Det gör ont" och Afro-Dites "Never let it go"... ganska anonym... och så har han fått låna Amy Diamonds guldiga jacka från Melodifestivalen 2008.

Final: Nej.

Sverige
This Is My Life

Den är ju faktiskt väldigt fin och enkel, men inte fullt lika enkel som Belgien och Israel, eftersom hon har större scenshow. Det kan verkligen gå hur som helst, och jag vågar faktiskt inte chansa.

Final: ?

Azerbajdzjan
Drip Drop

Det här bidraget är nästan lika svenskt som Sveriges bidrag. Låtskrivarna är svenska (det är Annas också), körtjejerna är svenska (det är Annas också) och låten spelades in i Sverige. Det enda som inte är svenskt är ju Safura själv. Och det enda som inte är svenskt i Annas nummer är koreografen, som kommer från Norge. Safuras koreograf är ju i och för sig amerikansk... låten är väldigt fin och Safura sjunger fint. Kan vinna.

Final: Utan tvekan.

Ukraina
Sweet People

Den här låten påminner mig om GÄ (internt, det var en pjäs min klass framförde 2008). Väldigt otäck text och melodi. Scenshowen blir väl kanske inte lika läskig som Svetlana Lobodas förra året. Hon skrämde livet ur mig... men låten är faktiskt sämre i år än förra året...

Final: Nej.

Nederländerna
Ik Ben Verliefd (Sha-La-Lie)

Den här låten skrevs av Smurfarnas låtskrivare, om jag inte misstar mig och det märks, men den är inte så dålig som alla påstår! Det är glad cirkusschlager! Fast jag måste säga att Sienke är alldeles för bra för låten.

Final: Nej.

Rumänien
Playing With Fire

En ganska anonym låt, som vanligt från Rumänien. Den är bra och håller sin klass, men den är samtidigt ganska tom. Jag har inte så mycket att säga om den. Gillar titeln...

Final: Ja.

Slovenien
Narodnozabavni Rock

Årets sämsta låt. Förra året ville Norge blanda skandinavisk folkmusik med pop, och det gick ju väldigt bra, så nu tänkte Slovenien göra samma sak... fast slovensk folkmusik och åttiotalsrock. Enormt misstag, men ett modigt val.

Final: Nej.

Irland
It's For You

Fint och irländskt. Jag älskar irländsk folkmusik så den där flöjten ger mig rysningar, det är så otroligt vackert! Själva låten är väl aningen tråkig, men det var ju Yohannas "Is it true?" från Island förra året också. Den här låten är också skriven av svenskar.

Final: Kanske.

Bulgarien
Angel Si Ti

Ruslana bevisade ju 2004 att en Eurovisionlåt inte behöver ha världens smartaste text, och Bulgarien såg nog upp till henne i år. Man kan nästan räkna orden i texten. Fler än Nocturne, 1995, men inte mycket mer än Wild dances, 2004. Det är glatt och melodiskt och jag gillar det!

Final: Nej.

Cypern
Life Looks Better In Spring

Långsam låt med pojkbandstext och årets mest internationella grupp. Jag vet att de har medlemmar från Cypern, Norge och Wales, men jag vet också att det finns fler... eller? Men jag vet inte... låten känns väldigt deprimerande...

Final: Nej.

Kroatien
Lako Je Sve

Det här är fint men lite för enkelt. Jag tror att folk luras lite av den här tjejtrion... de sjunger jättebra och är hur vackra som helst, men alltså... vart är låten?

Final: Ja.

Georgien
Shine

Scenshowen är ljusår bättre än låten, men låten har faktiskt en väldigt fin text. Även den här låten är importerad, den här gången från Norge och Sverige. Det är lite anonymt, men samtidigt väldigt personligt... kan gå hur som helst!

Final: Kanske.

Turkiet
We Could Be The Same

Ett väldigt populärt bidrag. Jag själv förstår inte riktigt, det är tråkigt och dystert och låter som förra turkiska rockgruppen som var med.

Final: Ja.


Till final:

Armenien
Litauen?
Israel
Danmark
Azerbajdzjan
Rumänien
Irland
Kroatien
Georgien
Turkiet

Sen får vi ju hoppas att Sverige går vidare. Jag skrev inte med oss på listan för att jag redan hade fyllt alla tio platser...

Och så var det väl ett himla dumt startnummer! Folk blandar ju redan ihop Sverige och Schweiz, tänk om de får alla röster som ska till Sverige nu? Eller vänta, det är ju bara folk från USA som inte förstår att det är två olika länder... ;)

Det var en gång "en" dum svensk...

Svenskar är härliga (och intelligenta) människor :)Ja, ni... världens mest intelligenta land, det kan ju diskuteras? Detta är en internationell show- och kompositionstävling, vilket betyder att alla låtar inte kan falla oss svenskar i smaken. Ska man se det får man ha öppet sinne, så enkelt är det!

Men så har vi ju våra härliga grannar också...Förutom alla "lägg ner skiten"-kommentarer, finns det också runt 60% otroligt negativa kommentarer om Anna Bergendahl och hennes låt... (varför röstade ni på henne överhuvudtaget, undrar jag då?). De enda som verkar gilla låten kommer inte från Sverige... det kanske är bra, vad vet jag? Svenskar är ju otroligt dumma som röstar fram någon som vinnare, och sedan klagar ögonen ur sig när hon/han har vunnit... och ännu dummare som tittar på "skiten", och sedan går och läser artiklar och kommenterar hur mycket de hatar tävlingen... idiotvarning på högsta grad!
Norge - Sverige - 1-0

Eller hur de nu säger i sporten... jag har inget som helst intresse i det här och orkar inte lägga ner tid och engegemang i det... till skillnad från ESC-motståndarna... *host*


PS...

... Folk som inte är intresserade av Eurovision Song Contest borde inte få gratis VIP-biljett för att se det... sjukt orätt!

Eurovision Song Contest Semifinal 1MOLDAVIEN
Run Away

Mycket musik, häftiga röster, fiol med neon... och en saxofon! Det blir lite kaka på kaka, men det är nog - enligt Moldavien - ett vinnande koncept. Jag tror att det blir bra! Repetitionerna har väl varit lite sådär, men det blir nog bra på tv!

Final: Ja.


RYSSLAND 
Lost And Forgotten

Petr, Peter eller Piotr (jag har inte riktigt fattat vad han heter) slog genom på Youtube, med sin väldigt populära video "Guitar", för några år sedan. Den här låten är en parodi på alla världens kärlekslåtar, och det märks på texten: "- What are you doing, man?" "-Yes, I'm looking at her photos, what should I do with them?" "-Drop them in the fire!" "- Yes I'll burn them now, cause I have to forget her now"... ja, ni förstår... mitt problem med den här låten är att jag hatar skämtlåtar i ESC... trots det älskar jag den här melodin... jag vet, haha!

Final: Nej.


ESTLAND
Siren

Den här låten är väldigt psykedelisk, vilket jag inte riktigt uppskattar personligen... men det betyder verkligen inte att det är en dålig låt! Sången är väldigt bra och texten är lätt att komma ihåg, men den ger lite huvudvärkskänsla, tycker jag...

Final: Nej.

SLOVAKIEN
Horehronie

Melodin är väldigt svag och Kristinas röst är inte speciellt stark. Melodin är precis samma i verserna som i refrängen, och det är faktiskt nästan texten också... det känns som om de försöker skapa en Ruslana-light, men det är ändå inte dåligt... faktum är, trots att låten är helt på slovakiska, så kan jag sjunga med till varenda ord! Det är väldigt positivt i Eurovision Song Contest, så jag är säker på att det kommer att gå bra för Slovakien i år!

Final: Ja!

FINLAND
Työlki Ellää

Gulligt med en finsk folksång! Det är ett riktigt glatt nummer, både musiken och på scenen, och jag är så glad att de har ändrat scenshowen från den de hade i Finland! Det är en riktig sing-along låt och det är svårt att inte klappa med i refrängen!

Final: Kanske.

LETTLAND
What For?

Den här låten växer, men jag tycker att texten är lite irriterande... folk hakar upp sig på att man inte kan säga "What for are we living?", och de har ju rätt där, men man behöver inte ersätta det med "why"... det räcker att flytta "for" till slutet av meningen istället. Hur som helst, trasig engelska hör ju ändå till Eurovision. Aisha har en väldigt fin röst, tycker jag, och melodin är sådär vackert vemodig.

Final: Ja.

SERBIEN
Ovo Je Balkan

Jag älskar det här! Lätt text, även om man inte förstår serbiska, lätt melodi och många upprepningar utan att bli tjatigt. Den vinner inte, men hamnar absolut i topp 15!

Final: Ja.

BOSNIEN & HERCEGOVINA
Thunder And Lightning

De som säger att Sveriges låt är opersonlig har tydligen inte hört denna. Sångaren känns så otroligt falsk och konstlad att det inte ens är roligt! Låten är anonym och man måste verkligen höra den om och om igen för att komma ihåg melodin... jag har hört den flera gånger, men den enda delen av melodin jag faktiskt kommer ihår, är "and lightning"... illa, Bosnien & Hercegovina! De som var så bra förra året... stor besvikelse!

Final: Förhoppningsvis och troligtvis inte.

POLEN
Legenda

Är det verkligen bara jag som känner igen det här konceptet? Det är som om Polen har försökt att göra en ny Fairytale, fast istället för att döpa den till Fairytale, döpte de den till Legenda, och i delarna som sjungs på polska (vet inte om de har tagit bort det för den här versionen av låten) berättar de till och med en saga! Den viktiga fiolen har de bytt ut mot ett gäng vrålande tjejer... väldigt viktiga för låten...

Final: Nej.

Belgien
Me And My Guitar

Den här låten är svår att bedöma, tycker jag. Jag älskar den personligen, men den är inte speciellt stark... det är verkligen bara Tom och hans gitarr på scenen, inga speciella ljusshower, inga körsångare, ingenting. Låten är jättefin och personlig, men det känns helt fel för Eurovision! Det handlar delvis om låten, men visionen är precis lika viktig!

Final: Om de har tur. Det är ett svagt startfält så Belgiens chanser är nog större här än om de skulle vara i Semi 2.

Malta
My Dream

Väldigt, väldigt maltesiskt. En tjej, en ballad... en såsig ballad med lite skumma ordval... jag tycker inte att det här är bra, det känns otroligt billigt... låten, alltså, scenshowen är vacker och Thea har en underbart fin klänning och fågel!

Final: Kanske.

Albanien
It's All About You

En av mina favoriter i år. En av mina favoriter som jag hatade från början, men älskade till slutet. Det är en glad upptempolåt som känns som en lite äldre version av Tysklands Satellite... lite galen kärlek, sådär.

Final: Självklart!

Grekland
OPA

Jag såg den grekiska finalen, och det var, tillsammans med Belgien och Bosnien & Hercegovina, det värsta jag sett. Tre timmar för 6(?) låtar, och sen var det över i ett hyperventilerat andetag... men låten är otroligt grekisk och jag älskar den! Problemet är att dansarna är så mycket mer karismatiska än Giorgios... han är verkligen inte menad för scenen... stackarn.

Final: Ja!

Portugal
Há Dias Assim

Finstämd ballad med en av tävlingens yngsta deltagare. Hon påminner faktiskt lite om Lina Leandersson (Låt den rätte komma in), men så läskig är hon faktiskt inte... inte längre, i alla fall! Låten är ju faktiskt väldigt vacker och Filipa är bra på scenen och ser bekväm ut, men något saknas...

Final: Nej.

Makedonien
Jas Ja Imam Silata

"Han ser ut som pappa!" Vad min första reaktion... fast han ser slafsigare ut... i alla fall, jag gillar låten, den har en enkel text och en fin melodi, men den är otroligt anonym och sångaren har inte mycket karisma...

Final: Möjligtvis.

Vitryssland
Butterflies

Ett av de många svenska bidragen i år (mindre svenskt än de flesta, dock, eftersom det enda svenska här är Robert Wells, som sitter bakom flygeln). Man måste lyssna på låten några gånger för att förstå den, då den först känns otroligt Askungen... men det är ju inte nödvändigtvis en dålig egenskap, för vem gillar inte Disney? Jag har gått och nynnat på den här låten i flera veckor nu och jag gillar den faktiskt! Det bästa med scenshowen är att de ser ut som ett gäng levande Barbie- och Kendockor som talar teckenspråk... och "fjärilseffekten" som kommer i slutet... otroligt tacky men så Eurovision!

Final: Ja.

Island
Je Ne Sais Quois

Jag gillar verkligen inte det här. De har tagit Sveriges koncept från förra året (engelsk text med fransk titel) och nästan stulit melodin från Islands eget bidrag 2008 (som Sverige i år stal titeln från). Det känns billigt gjort, men jag antar att de lyssnar på sån musik på Island...

Final: Ja.Så enligt mig går dessa till final:

Moldavien (Vidare)
Slovakien
Finland
Lettland
Serbien (Vidare)
Belgien (Vidare)
Malta
Albanien (Vidare)
Grekland (Vidare)
Vitryssland (Vidare)
Island (Vidare)


Och ser man på, det blev hela 10 länder! Det hade jag faktiskt ingen aning om när jag skrev vilka jag trodde skulle gå vidare... det ska bli väldigt spännande att se hur rätt jag har ikväll! Det blir oerhört mycket svårare inför nästa semi, där alla bra låtar är med... och ännu svårare att få vidare Sverige i ett sånt starkt startfält. Vi får se och hålla alla tummar och tår!
7 av 10 rätt! Inte illa, men jag trodde jag kände Europa bättre... nåväl. Jag kommer sakna Slovakien i finalen, men det lät faktiskt inte bra idag... hade de glömt bort sina inears?

Bitter kärring

Idag när jag gick genom larmporten på Kvantum så började det pipa... och vet ni vad? Jag hade inte stulit något och ingen försökte sätta dit mig - förutom kassörskan! Den bittra kärringen trodde att jag hade tagit med mig något utan att betala för det, och blängde på mig som om blickar kunde döda... hon bad mig gå genom igen och då pep det inte, men hon trodde fortfarande att jag hade tagit något... hur sjutton kan man vara så bitter? Herregud! Hon förstörde verkligen min dag... jag hatar bittra människor.

23 maj

Hej folk! Åh, jag sitter här i soffan med en påse chips och tittar på nån deprimerande dokumentär... känner mig normal. Jag är så sjukt trött att jag knappt orkar andas! Vad ska jag göra?! Haha.

Idag gick jag upp strax efter 10:30 (endast för att titta på Eurovision Countdown...) Det är nästan rekord på senaste tiden! Jag sover ju i en evighet, och det är alltid sol innan jag går upp, och sen blir det molnigt igen... toppen, va?

Igår var det dock väldigt mysigt väder, så jag och mamma åkte runt lite och hamnade... nånstans...


Vet att det ser ut som en töntig turistbild, men jag bor faktiskt där! Jag är miljonär! Ignorera min exklusiva outfit ;)

Student 2010 - del 2

Det här är väl inte riktat endast åt studenter, men huvudsakligen. Så ska ni på studentskivor och sånt (eller inte vill köra på klassiskt vit klänning på studentdagen), så kan ni ju scrolla ner till klänningarna :)


Fortfarande tipsar jag bara om klänningar under 500 kronor.Åska eller trummor?

Jag sitter här i vardagsrummet och försöker bestämma mig för om drum and drill-gruppen går här ute någonstans, eller om det fortfarande åskar...  det är lite svårt att urskilja de två ljuden, men jag tror att det är trummor... karnevalljud... fast utan musik.


Hur som helst, jag tömde precis min kamera och hittade den här mysiga bilden:


(Det mysiga är alla blommor... vädret var inte det minsta mysigt den dagen!)

Och den här...Tanken var att jag skulle kolla hur min fläta såg ut... jag är för lat för att gå till spegeln, så vad gör man? Haha, minen är ju ganska rolig, lite sådär härligt klämkäck ala Blondinbella... fast lite mer åt muminhållet ;)

När regnet smattrar mot fönstret

Det åskar ute och regnet smattrar på fönstret. Det blir inte sommar förän man hör regnet, tycker ni inte det? Eller ni kanske alltid hör regnet? Haha... just nu känns det väldigt somrigt, i alla fall. Det regnar, träden är gröna, man kan ha fönstret öppet utan att frysa och det åskar! Fattar bara att man planerar en dagsresa till Danmark... (jag känner mig så skandinavisk!)

Är det bara jag som ogillar solresor? Jag blir inte det minsta avundsjuk när folk berättar att de ska till Gran Canaria eller Thailand... alla åker ju dit! Men resa vill jag ju göra ändå... bara inte dit, haha!

Eh... okej, lite off topic där, men vem bryr sig? Haha... nä ärligt, jag vet inte vad jag ska skriva... men det kommer en nytt student 2010-inlägg senare idag, i alla fall. Den här gången blir det lite mer färgglatt!


Vad ska ni göra i sommar, förresten? Berätta! Hur ser en perfekt sommardag ut för er? :)


Flyg iväg!

Haha, jag såg precis den här bilden...Ser ni att Sara håller på att trilla av gungan, men ännu inte har nått marken? Tycker det ser sjukt kul ut, haha! ♥


Sara, förresten. Säg till när du tänker vara online så att jag kan skicka bilderna till dig :P

Student 2010, del 1

Åh, vad jag har längtat efter det här! Det kanske är lite i det senaste laget, men jag är 100 på att det finns någon tjej där ute som inte har fixat sin klänning än! Jag tog ju studenten förra året, och jag var väldigt sent ute med att köpa min klänning, så jag var tvungen att ta "första bästa", vilket också blev ganska dyrt... så jag kommer bara att tipsa om sånt som kostar under 500kr.

Jag hade tänkt publicera lite tips här på bloggen i veckan. Det blir olika kategorier som traditionella vita klänningar, studentfest och accessoarer. Hoppas att jag kan hjälpa någon i alla fall :)Jeg føler meg elsket ♥

I dag feirer hele Norge navnedagen min! Jeg føler meg elsket ♥

Tusen takk, Norge!
Hahahaha skämt åsido... ber om ursäkt för troliga språkfel, men äsch, sånt händer. Hoppas i alla fall att vädret är finare där än det är här...

Varför firar vi inte vår nationaldag här i Sverige? Skittråkigt, ju!

Bitter...

Jag har aldrig någonsin vunnit något jag verkligen velat ha. Jag minns i lågstadiet när jag vann en tävling för bästa kostym tillsammans med en klasskompis... vi vann varsin pappersmedalj. En annan gång var (inte riktigt en tävling, men ändå) på franskalektionen, när läraren delade ut böckerna. Hon hade två helt nya böcker, och jag planerade att sluta den veckan, jag ville verkligen inte ha någon av de nya böckerna... läraren drog lott, och givetvis vann jag båda böckerna! Jag vinner också ofta på löjliga bingospel, men jag är aldrig med för att jag vill, utan för att jag måste... för att jag råkar sitta på just den stolen... sådär, typ.

Men jag har varit med i så många tävlingar med priser jag verkligen vill ha. Jag har tävlat om en mobiltelefon, en årsförbrukning av Ben & Jerry, en dator och nu en resa till Eurovision i Oslo. Givetvis har jag aldrig vunnit något. Inte ens en Bilddagboken t-shirt... inte ens 100 kronor på skolans "jag har aldrig rökt"-lottningar... inte ens den rollen jag ville ha i en liten skolpjäs! Det var tre roller som skulle delas ut mellan tre tjejer, och givetvis fick jag rollen jag verkligen inte ville ha. Mina två bästa vänner fick de två rollerna jag kunde tänka mig. Vi gjorde om lottningen och mina vänner bytte roller, men jag fick ha kvar min hemska roll med få och pinsamma repliker.

Det finns så mycket mer att skriva, men jag låter bli. Det blir lätt för mycket.


En sak jag funderar över är dock: Varför är det bara randoms som vinner de stora priserna? Det är bara personer som egentligen inte bryr sig som vinner något någon annan är passionerad för. Det är bara reprisvinster för folk som vinner på Lotto... hur ofta vinner någon som verkligen behöver det?

Jag är så trött på det där gigantiska åskmolnet som svävar över mitt huvud... när klarnar det upp? Jag orkar inte med det här längre... tänk att jag alltid förlorar när jag verkligen kämpar för något... allt! Jag är så himla trött på att se andra lyckas hela tiden... så himla trött på att behöva tvinga mig själv att säga "jag är så glad för din skull!", trots att jag gråter av avundsjuka inombords! Det känns som om alla andra (inte bara i min närhet, såklart) får precis allt det som jag vill ha, hela tiden!

Jag önskar att jag var vän med Fortuna och Lady Luck... men de verkar hata mig med blod, ben, kött och själ...Lucky dayDet är nog min turdag idag, tror ni inte det? Fåglarna verkar, på renaste allvar, tro att jag är en toalett. Det är ju inte direkt första gången det händer, om ni förstår vad jag menar...


När ska det vända, egentligen? Jag börjar tröttna på det här nu...

Tummen ner!

Det finns många idioter i världen.

Idiot typ 1: "Allt jag gör är perfekt, men ingen verkar fatta det. Allt du gör kan jag göra bättre."
Idiot typ 2: "Jag har världens chans, men jag tar den bara om vägen är rak och himlen är klar."
Idiot typ 3: "Det spelar ingen roll vad som står i böckerna, det jag säger är sant!"


Skulle kunna hålla på i evigheter, men jag vill ju inte såra någon ;)(Jag är riktigt irriterad på typ 1 och 2 just nu...)


13 maj

Hola! Nu är det ju väldigt sent, men jag tänkte slänga in lite bilder från dagen ändå.


När vi spontanåkte till McDonald's upptäckte Sara att bensinen höll på att ta slut... det var lite kul, det där, eftersom ingen av oss har tankat en bil förut. Emmi gick in på macken och bad om hjälp... haha!Sara: "Ta en bild på mig och lägg upp den på bloggen sen!" ;)
(Hon hälsar dessutom att ni inte ska köpa CBO-burgaren. Den är god, men inte bra för magen!)


Singstar hos Annie! Disney, Abba och 80-tal för hela slanten, haha! Oj, oj...


Jag hade precis gått av den där slänggungan och skulle hjälpa Sara att komma upp. Olyckligtvis var den blöt när jag satt där... och det blev ingen liten fläck, heller! Haha, det var lite komiskt, må jeg si!


En totempåle!


Jag, Hanna och Sara skulle se tjuriga ut, fast jag och Sara lyckades inte så bra... vi såg mer ondskefulla ut, tycker jag.


Älskar den bilden! :)


Nu tog vi ju nästan 400 bilder, men jag utgår från att ni inte vill se resten... haha!


En liten "Fairytale"...

Min blogg har råkat ut för en allvarlig Eurovisioninfluensa... titta bara!
Det var en gång för länge, länge sedan en vacker, ung prinsessa. Hon bodde i ett kungarike långt, långt borta och var hopplöst förälskad i en anka. En dag gick hon fram till ankan och sa:
Ankan sa direkt: "I don't want it!". Då blev prinsessan väldigt ledsen och började gråta hysteriskt. Hennes tårar föll sakta, sakta ner på marken och sjöng:

En stund senare tog prinsessan mod till sig och sa:
Men du är en , och jag har biljetter till ! Ankan följde med till Göteborg, där de gifte sig och levde lyckliga i alla sina dagar...


Kanske bör nämna att prinsessan var en svan. Och det var inte Eurovision Song Contest, som man kan tro, utan Eurovision Bird Song Contest... kan vara bra att veta.

Och för er där ute som känner er lite vilsna nu... HA HA!


(Fairytale vann tävlingen förra året, My heart is yours representerar Norge i år, och Drip drop representerar Azerbajdzjan i år... nu vet ni...)
Det allra roligaste med det här är att jag inte förstod hur mycket ESC har påverkat mig... det är ju nästan lite pinsamt...


Jag kanske borde börja skriva om lite annat istället... den här bloggen hör ju trots allt till kategorin "modebloggar", och inte "schlagerbloggar"... ber så hemskt mycket om ursäkt för denna smått schizofrena fas i min bloggs liv ;)

 


Jag undrar...
Jag undrar om författaren till detta kommer från USA. De var i alla fall smarta nog att skriva USA istället för America, men de var tydligen inte allmänbildade nog att veta att Europa är en världsdel, och inte ett land... men visst stavas det Puerto Rico?
(Jag klickade bort källan ganska snabbt, men det var nån matlagningsblogg... haha, förlåt!)


My heart is yours

Norge är en av mina favoriter i årets Eurovision Song Contest... fast jag har alltid tyckt att låten är lite väl långsam och trög, men nu har de ju fixat det lite. Såhär kommer Didrik Solli-Tangen sjunga My heart is yours den 29 maj!


Ehh... om det nu inte hade varit Michael Jacksons Will you be there i bakgrunden... men jag måste säga att det här är en av de bästa plagiatremixerna jag någonsin hört! Älskar den! Det är ju nästan så att de borde släppa den som singel, eller vad säger ni? Haha :)

Drip, drop

Jag skulle bara vila lite, men tydligen somnade jag istället? I soffan, dessutom, och i en väldigt skum sovställning, så jag har jätteont i nacken nu. Toppen, ju!

Det enda positiva är att jag faktiskt kan öppna ögonen nu, och det har slutat regna, meeeeeen...

Deprimerande? Ja.


Vacker anka.

Varför är det så omöjligt att somna vissa nätter? Igår låg jag vaken fram till sju på morgonen och blev väckt klockan nio... det var inte speciellt roligt, kan jag säga direkt... jag känner mig fortfarande lite störd i huvudet och pratar som Maria Montazami. Det tar liksom en stund innan orden kommer fram till munnen från hjärnan...

Och ännu värre blir det av att det spöregnar. Jippi, vilken underbar dag! :)
(Och jag är bara bra på att para ihop rubriker med innehåll. Visst säger den här rubriken allt om inlägget?)

Eurovision i Göteborg!

Fy vad bitter jag är på min bror nu! Jag läste precis det här:


"We will shoot the ESC Flashmob Dance in Gothenburg May 11th. Sweden - come along and dance!! The address is the crossing between Haga Nygata and Kaponjärsgatan. Rehearsing starts at 21.00. Tell all your friends and dance with us! Bring colourful clothes and a bottle of water."Eurovision Flashmob Dance är årets mellanakt i Eurovision Song Contest, och som mina vänner vet är jag ett enormt ESC-fan. Hade jag kunnat vara där så hade jag det, utan tvekan! Jag hade till och med övat in dansen (och jag kan inte dansa!!). Jag visste ju att de skulle komma till Sverige, men jag trodde ju att de skulle komma till Stockholm! Arghh!Daniel, åker du inte dit så dödar jag dig!! Man missar inte chansen att vara med i Eurovision Song Contest! Åh vad sur jag är, tänk om man hade pengar att boka en spontanresa... (kris alltså, jag har inte råd att åka till Göteborg.)


Såhär såg ESC Flashmob ut i Tyskland... visst blir man sugen på att vara med?


Göteborgare, ni får inte missa det här! Det kommer att bli en internationell megafest! :)

(Och jag är fortfarande bitter som en gammal grapefrukt...)

Ord

Jag har suttit i två timmar och försökt få ihop två rader text... det går inte bra. Alls.


Det var allt.

Strangers...

Är jag den enda som störs av att totala främlingar kommenterar mina bilder på FB? Varför gör de det? Och om de nu måste göra det, så kan de väl skriva så att man förstår?
Jag kollade genom mina bilder från balen och såg den där gamla kommentaren. Jag förstod aldrig vad han menade... fortsätt att utforska er skönhet, små älvor?

Jag har dessutom fått lära mig att det inte är positivt att bli kallad för fé... (dels från mässan 2008, då jag och Sara var utklädda till älvor och en lärare frågade... eh... Sara vet vad jag pratar om... haha usch!)


Och hur kommer det sig att jag ALLTID uppdaterar bloggen långt efter midnatt? Jag är inte normal.


Did you know?

Visste ni att jag är miljonär?Wow, alltså! Ska bara skicka mitt för- och efternamn, ålder, land, telefonnummer (och allt annat som möjligen kan behövas för att pengarna ska komma rätt). Grejen är ju den att, förutom den här miljonen i amerikanska dollar, har jag också vunnit 100 000 pund på ett irländskt lotteri. Härligt att vara så ekonomiskt oberoende utan att behöva göra något! Wohoo för mig!

(Nu glömde ju jag att blurra mailadressen, men jag hoppas att ni är smarta nog att inte gå på det här...)


Lalala

Testtest :)

Det går inte överhuvudtaget!

Jag har inte fått en blund sedan jag hörde den här gåtan:


Vad händer om Pinocchio säger: "Nu kommer min näsa att växa"?


Snälla någon, hjälp mig! Om han säger att näsan kommer att växa, och den gör det, så är det ju ingen lögn, och då borde alltså näsan inte växa... men då ljög han ju när han sa att den skulle växa, så då borde den ju växa ändå... men då var det ju ingen lögn... så då borde den inte växa...

Jag kom på en sak...

Eller några saker...


1. Jag saknar att spela teater.
2. Nummer tre slutar aldrig hemsöka mig.
3. Hela Norge firar min namnsdag! Varför, liksom? Jag firar ju inte ens den själv!
4. Jag och Sara delar hjärna.
5. Majoriteten av mina läsare är inte svenska... ändå skriver jag på svenska för att respektera mina svenska läsare.


Haha ;)Komiskt att översättningarna säger raka motsatsen till det jag skriver. En gång skrev jag "Skandinavien", men Google Translate ville hellre att jag skulle skriva "Kanada". Nu skrev jag att jag saknar att spela teater, och då valde Google Translate att skriva om det till "jag behöver inte spela teater"... hmm?

8 maj

Ciao! Hur mår ni? Jag mår inte alls bra faktiskt, men det får jag försöka glömma bort, för ikväll ska jag ju se ESTAs nya föreställning! Ska bli jättekul, så jag hoppas att jag mår bättre längre fram idag... just nu känner jag ig både förkyld och febrig, dessutom känns det (helt ärligt) som om det är november... hur kan det kännas så? Och så har jag en speciell känsla i huvudet som jag bara hade när jag var liten, och som påminner mig om när min mamma läste en bilderbok för mig när jag var runt tre år gammal... helknäppt!


Jag hade dessutom en väldigt läskig mardröm om Sebastian från Den lilla sjöjungfrun... Han stod bakom min gardin och tittade runt (jag kunde se hur ögonen snurrade i skuggan). Nu när jag tänker på det så kan jag inte hålla mig för skratt, men just då var det skitläskigt... när jag tänker efter så vaknade jag precis i alla mina drömmar inatt... alltså jag drömde att jag precis hade vaknat...


Ehh... :)


Love me, I'm Swedish!
Som ni kanske minns, vann Elena en himla massa pengar igår. Hon tog direkt pengarna och satte sig på första bästa flygplan, och hamnade i Venedig, Italien. Hon älskar människor och vill skaffa sig vänner över hela världen, men det gick ju inte precis som hon hade tänkt sig... haha, stackars lilla svenska flicka!

6 maj

Åh vilken jobbig natt det var! Jag kände mig lite som Allison Dubios från Medium, för det var precis en sån dröm! Inte hjälpte det att vakna heller, för så fort jag somnade om så hamnade jag där jag slutade... men det jobbiga är att jag inte riktigt minns något ur drömmen, föruom att den handlade om en indisk familj som var på en strand... sen kom ett stort kattdjur... sen var det något om ett smyckeskrin... det var sjukt invecklat och jobbigt, och jag är helt slut!

Jag mår dessutom som en elefantrumpa idag, så nu ska jag titta på lite webb-tv... (jag orkar inte slå på TVn... och så har jag inte kanalen jag "råkar" titta på... haha!)


Det kommer förresten en ny del av Caddy lite senare idag, och då får Caddy ge rum åt Selena och hoppa ut ur serien för en dag... haha! Ska bli kul ;)


Lyckigt lottad
Jag hade så tråkigt så jag slängde ihop en liten... sak... vissa av er kanske känner igen ritsättet, och jag var vääääldigt (nästan pinsamt mycket) inspirerad av Scandinavia and the world... men jag är inte så seriös med det här, tyckte bara att det var lite kul för stunden. (Och jag vet att hn säger "fel" istället för "fem", men jag orkar inte ändra det ;P)Här har i alla fall Caddy (brunt hår, lila klänning) köpt en lott till sin kompis Elena (blont hår, turkos klänning) i födelsedagspresent. Elena vinner, och hon vinner mycket pengar, vilket leder till att Caddy (som för övrigt aldrig vinner någonting) blir bitter och ledsen och ångrar att hon inte behöll lotten själv...

It's stupid!

The English translations suck (and I'm pretty sure the Greek, Russian, French and Dutch does too), so I decided to write in English for once.Anyways, so I was thinking a little before, and how am I supposed to be genuinly happy for someone when they get something I want so bad, but I know I can't have? How is it possible not to be jealous? I mean it's a human right! Why do we always have to pretend to make others happy, if that means we're lying to ourselves? It's stupid! Do these people realize they just stole your dream right in front of you? Was that the point?

I hate people sometimes.Okay let's get happy instead. I thought I'd try something different on the blog later today, so we'll see how it goes! It will most likely be in English, because it won't be translatable... and it would look much better in English ;)


Musikproblem...?

Nu är jag med gammal dator på absolut heltid igen... det kommer troligtvis ta tre veckor innan jag får tillbaka den, och risken finns då att de inte har lagat den, eftersom de är så himla tröga och inte fattar vad problemet är...

I alla fall, jag var inne en sväng på Gina Tricot, och bev påmind om den usla musiken de spelar där... är det inte meningen att musiken ska göra så att man vill stanna kvar längre? På Gina Tricot vill man nästan rusa ut ur affären direkt! Vad är grejen, egentigen?

17:17

Nu är jag tillbaka vid min gamla, tjocka, illaluktande Toshiba... Varför måste helt enkelt allt krångla för mig? En så dyr dator borde ju inte gå sönder, menar jag...

Nu vet jag inte hur länge jag kommer tvingas sitta vid den här skiten, men pappa tror att det kommer att ta några veckor innan jag får en ny dator/tillbaka min andra... åh, det här suger verkligen! Jaja, högtalaruttaget fungerar ju i alla fall här, men Enterknappen är borta (får trycka på en vass pigg istället) och tangenterna sitter ovanligt långt ifrå varann. Dessutom fugerar (ser ni?) inte alla tangenter hela tiden... orkar inte trycka sönder datorn för en ynka bokstav, så ni får ha överseende med det.


Ci ao er ZZZZZZZ

RSS 2.0