Det kryper i mig...

Finns det något jag hatar så är det när folk säger "me like". Det heter inte så! Man säger inte så! Det är fel, det är töntigt och helt ologiskt! Sluta med det innan jag går upp i rök! Åhh.


En annan sak som jag kanske inte stör mig lika mycket på, är när folk pratar om Ben & Jerry som personer... det är glass, för tusan! Grrrr.


Det var allt jag hade att komma med. Haha, tragiskt va?

31 januari

Hej bloggen! Åh jag är så arg! Varför går jag alltid och lägger mig så sent, och vaknar runt 14? Det är ju inte normalt! Dessutom är min hals helt äcklig (ska inte gå in på detaljer. Haha!), och det gör ont som tusan! Har ingen som helst lust att blogga heller, känner mig bara irriterad... usch, alltså!

Photoshopillusioner





Bilder av Christopher Gilbert, KÄLLA.


Visst ser det häftigt ut? Mycket mer spännande än när folk bara gör sig själva smalare och brunare, eftersom det här verkligen ser redigerat ut, men ändå inte... förstår ni hur jag menar? Haha!


Awkward

Awkwardness. Ever been there? No fun.

29 januari??

Jag är så trött! Klockan fyra på morgonen bestämde sig ett ljushuvud för att skyffla snö? Varför? Det hade inte ens snöat! De brukar åtminstone vänta tills åtta? Haha, som tur var var jag ändå för trött för att bli arg, men jag kunde ju inte direkt sova för det... har dessutom fortfarande sjukt ont i halsen, kunde inte svälja alls imorse utan att hoppa tre meter i luften för att det gjorde så ont... det dumma är dock att jag inte känner mig det minsta sjuk? Åh, jag blir tokig! Det räcker nu, kan jag inte ha ont i lilltån istället? :P



Förresten, jag tittade nyss på klockan. Under klockan står det "2010-01-29"? Har den fått fnatt, eller är det jag som har fastnat? I mitt huvud är det otroligt kallt för att vara maj... ja, för det är maj i mitt huvud! Maj 2006!


Ensamt...

Okej, jag har kommit fram till att mina vänner antingen:

1) Har flytt landet.
2) Börjat hata mig.
3) Gör något riktigt roligt tillsammans, som inte jag får vara med på... (lågstadiet all over again)
4) Vet att jag väntar... vill liksom bara att jag ska ha tråkigt.
5) Inte orkar/vill/har tid med mig just nu...


Jag föredrar nummer 1... vad tror ni? Under tiden då de är frånvarande har jag hittat en ny kompis!




Men det är ganska tyst... åh, vad jag hatar att vänta!

But anyhow - jag är fortfarande "so happy I could die"! Ha!

Nu har det släppt lite...

Mamma blev klöst av Figaro, som körde ner hela sin klo i hennes arm bara för att det satt en annan katt utanför fönstret. Han rev också ner en kruka med ett träd i, vilket resulterade i svart golv... usch... och jag har lite ont i ryggen, och jag väntar fortfarande på att någon ska logga in... hur ofta händer det att ingen har varit online på hela dagen? Åhh varför?? Haha.

So happy I could die

Hej, jag heter Rebecca och jag är sjukt glad idag! Vanligtvis när jag är glad så försvinner det, men liksom... jag vaknade till solsken och 17 grader, jag... har en riktigt bra dag! Nu fattas det bara att snön smälter och att min hals blir bättre... och att någon av mina vänner loggar in på msn så att jag kan dela med mig av min glädje :)



Oh my lord.


Sjutton grader

Det var tydligen 17 grader som varmast idag. Man förstår ju att det inte stannar där speciellt länge, och bara några minuter senare var det nollgradigt igen... visst känns det lite komiskt? På drygt fem minuter har det hunnit vara både 17 grader och noll grader... haha...

Okej, till verkligheten och det som verkligen betyder något. Mamma blev precis arg på mig för att jag inte vill börja spela Farmville... haha hon är så söt!


Skinnjackor!

Vissa påstår att pälsjackan är den nya skinnjackan, och visst fungerar det nu i vinter, men vem vill gå ut i pälsjacka mitt i sommaren (det vill säga när det inte är 40 grader varmt)? Själv är jag lite trött på min plastiga jacka och tänkte kolla efter en ny (som sagt, kolla! Haha!)


       
Supersnygg skinnjacka från Gina Tricot, kostar 499 kronor.

    

Båda dessa jackor kommer från H&M och kostar 399 kronor.


Själv tycker jag att Ginajackan är snyggast. Skit att den är så dyr! Haha.

Sweet dreams!

Det var egentligen meningen att jag skulle träffa Lollo idag, men jag hade så ont i halsen hela natten och kunde inte sova mer en två timmar... det suger verkligen!


Hur som helst så hade jag låten Sweet dreams av Beyoncé på hjärnan hela kvällen, och sen blev det helt plötsligt Sweet dreams av Rachel Stevens (någon som minns den?), och sen gick det vidare till Sweet dreams are made of this av Marilyn Manson (jag måste erkänna att jag aldrig har hört originalet). Då kom jag på en sak...


"Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
I travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something"


Ska inte vara:

"Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
I travel the world in a seven seat
Everybody's looking for something"

Seven seat har jag alltid trott vara en bil med sju säten... inte sju hav... men okej då! Man lär sig något nytt varje dag ;)

"Sugig stil"?

Jag loggade in på bloggen alldeles nyss för att kolla statistik och kommentarer, och såg att någon (anonym, såklart) hade skrivit detta för bara några minuter sedan:





Visst är jag en rocktjej, allt! Jag älskar The Runaways (ingen fattar varför) och Queen och The Pretty Reckless, men jag gillar också The Saturdays och Miley Cyrus! Är det konstigt? Måste jag välja en genre och hålla mig till den stilen? Det känns lite tråkigt, tycker jag... vad tycker ni?


(För övrigt så tyckte jag att kommentaren var sjukt rolig... Haha! Måste man vara rockintresserad för att ha en skinnjacka?)

Gina Tricot...

Jag ursäktar det ortoligt tråkiga och oinspirerande inlägget, men jag är sjukt uttråkad...



  


Enkelt är bäst och lättast att matcha. Den här skjortan kommer från Gina Tricot och kostar 199:-... (låtsas att ni inte visste det!)


    

Trist att den här inte är lika omskriven som den över, personligen tycker jag att den är snyggare! Det är i och för sig en smaksak. Den kostar 299:- och finns på Gina Tricot.

   

199:- och jag älskar den! :)




Nu ska jag tråka vidare. Ciao, mates.


"Om jag går nu så märker hon nog inget"

Jag hatar när folk loggar ut från msn när mitt internet slutar fungera... alla vet som att jag har problem med mitt internet så det är nog så att de väntar på ett tillfälle att sticka... jag blir ledsen i ögat när ni gör så, vill ni inte prata med mig så säg det istället! Pschh på er!

Cykelbyxor...?




Jag antar att det är meningen att man ska ha något över dessa, som ett långt linne eller något... eller? Hur som helst så trodde jag aldrig att jag skulle behöva återanvända mina gamla cykelbyxor från 1996... och vet ni? Jag tror jag skippar! Haha!


Om jag har sjukt dålig stil och någon vill köpa dessa, så finns de på Bikbok och kostar 99:-

Jean's cherry bomb

Kan ni fatta att jag aldrig vaknar innan två? Jag somnar fem varje natt och vaknar aldrig innan två längre. Tror ni att det är dags att vända tillbaka på dygnet igen? Eller förresten, varför ska jag göra det? Helt onödigt! ;)


Inatt hade jag som vanligt massa skumma drömmar. En dröm handlade om att jag hade möblerat om i mitt rum och satt och installerade (!?) en ny blogg, som jag och ett gäng tjejkompisar hade skapat. Bloggen hette något i stil med "Jeans"... (vadå tråkigt namn?) Vi hade som massa kläder i bakgrunden på bloggen, och så hade vi klippt ihop våra ansikten och skrev som en person? Helt knäppt! Jag tror nog vi hette Jean, när jag tänker efter...

Som sagt, ännu en sjuk dröm i min samling! En annan dröm handlade om att jag förlorade ett vad och klippte mig såhär:




Och jag är ganska säker på att det är för att jag somnade med Cherry bomb på hjärnan igår... (haha, som ni kanske läste längst ner i förra inlägget xD)

Är jag tråkig nu?

Jag önskar verkligen att jag hade något spännande att skriva om... eller att något spännande hände överhuvudtaget! Mitt liv står helt still nu och jag börjar bli riktigt frustrerad! Det som förvånar mig är dock att ni stannar kvar även när jag inte skriver? Hur kommer det sig? Det känns verkligen jätteroligt att ni inte överger mig för de bloggar jag tipsar er om (haha, dumt av mig att tipsa om bättre bloggar och sedan bli tyst... bloggsjälvmord, typ), även om ni nu bara läser och inte säger något... haha!

Hur som helst, jag ber om ursäkt för min tråkighet och tillägnar detta inlägg till (nu blir det töntigt) lilla Katya från Moskva som jag var tvungen att hänsynslöst mörda igår (eh... fiktiv person... bara Marielle och Diêgo som fattar, hoppas jag... men som sagt, fiktiv person, jag har inte mördat någon! Haha!) och samtidigt ägna slutet åt... ja, ni ser.




Woot woot. Och igen är det bara Marielle som fattar. Hahahahaha jag är riktigt nördig idag!

Ch-ch-ch-ch-ch CHERRY BOMB!

REWIND

Jag fattar inte! NEJ! Ta bort! Försvinn! Uschuschtvibläjagdör!! Varför har alla som mål att förstöra mig?



Och nu är jag tyst. Känner för att spy, men usch alltså, är det värt det? Näe... men jag vet en person som gärna får försvinna. Nu.




Visa respekt, fråga inte något. Det gäller inte bara mina läsare, utan mina vänner också. Låt det vara... Jag hatar internet.


Woot woot!

Mitt första mobilinlägg tog bara sisådär 10 timmar att komma fram... haha onödigt eller vad?

Jag provar...

22352cf4b12ae9af286f5f796c169aca.png

Kolla varifrån!

Jag provar :)


Let's dance

Betalar TV4 verkligen det där bandet för att sjunga och spela under danserna? Jag menar... om man kan dansa till den där versionen av Fairytale så måste man ha credit för det, det var ett rent mardrömsscenario! Varför kan de inte bara ha originallåtarna, istället?


Du duger inte!

En tjej provar kläder som verkar vara en eller två storlekar för små. Hon blir arg för att inget sitter snyggt och slänger alla kläder på sin kompis och vaknar. Ja, för det var bara en mardröm. Någon som känner igen det? Inte situationen, utan reklamen. Det är den nya (?) reklamen för bantningsmedlet "Three days".

Det går massor av reklamer för bantningsmediciner på tv nu för tiden, och rent logiskt sett borde ingen fungera. Varför skulle de komma mer nya piller, pulver och allt vad det nu är, om det redan finns något som fungerar? De vill inte att överviktiga ska gå ner i vikt, för då finns det ingen som köper deras produkter! Det skulle inte förvåna mig om dessa bantningspreparat gör att man går upp i vikt, istället för ner.


En annan tanke är att alla filmer, serier, reklamer och tidningar vill att tjejer ska bli alldeles för medvetna om sina kroppar. "Du duger inte, gå ner i vikt!", "Få plattare mage", "Bort med bukfettet!", "Bli snygg till sommaren!". Vi bara sväljer allt, köper tidningarna och läser samma artikel om och om igen. Det spelar faktiskt ingen roll om de hyr in normalviktiga tjejer till ett nummer av en tidning, för jag sätter pengar på att nästa nummer är fullt av de vanliga, smärtsamt magra tjejerna igen! De vet att kraftiga tjejer (det vill säga tjejerna som faktiskt äter annat än barnmat och laxermedel) säljer bättre än skelett, och tydligen går försäljningarna dåligt hos dessa tidningar...

Vad jag försöker säga med det här inlägget är att man inte får ta åt sig av tv-reklamer och tidningsartiklar! De gör vad som helst för att sälja, och om det innebär att förstöra någons liv så gör de det. De har inga gränser, så vi får helt enkelt sätta upp dem själva.


Bloggtips - USA

Jag älskar att läsa bloggar, men utbudet av svenska bloggar är ganska trist, alla skriver likadant! Ska man hitta en tvillingblogg till Kenza eller Nevnarien, så behöver man inte leta särskilt länge, eller hur? Därför har jag börjat söka efter intressanta utländska bloggar istället!

Vi börjar med USA:




Collegebloggarna är helt klart bäst, och av dessa två föredrar jag College Candy, då den är helt olik någon annan blogg jag har läst. Det är inte som en blogg, utan som en tidning för collegetjejer (och andra intresserade). Den har både humor, mode, skönhet, matlagning, bakning, tips för er som pluggar, tips för er som precis flyttat hemifrån, osv. Mycket lärorikt och underhållande!




College Fashion är lite mer inriktad på mode, men den är inte det minsta lik våra svenska modebloggar där tjejerna poserar och fotar sig själva i trista "moderna" kläder (det vill säga tusen halsband, lårsmycken, handsmycken, lacktights och pösiga linnen. Gärna otvättat, ostylat hår och överdrivet med ögonskugga och drogade miner), utan mer som... ja, som en tidning! Kika in vettja!

Bilderna är länkar ;)


Har ni några egna tips på spännande, utländska bloggar? Tipsa gärna!

Figaro gästbloggar!

Hej Rebeccas läsare!
Jag är en katt som heter Figaro och jag är åtta år. Och ett halvt. År alltså. Jag är tuff och tycker om att bita mina syskon när vi leker. Mina syskon heter Tusse, Micke och Mia. Mia är en fjolla. Jag tycker om när hon skriker. Mjau. Det är roligt när hon skriker. Ibland skriker hon när jag inte har gjort något. Bara för att jag ska få skäll. Det är inte roligt då. Men annars är det det! Prrrrrrrrrrrrr.

Nu ska ni få se en bild på mig. Rebecca hjälpte mig fota för jag kan inte det. Men jag skriver själv! Visst är jag duktig?

Jag är en tuff katt som är jättefin. Titta på mig! Visst är jag söt? Nu älskar du mig. För det vet jag. Prrrrrrrr. Men jag älskar inte dig. Jag är för tuff för det.


Mjauu.


För evigt er

God morgon!

Eller det kanske inte är morgon längre? Jag vaknade för en timme sedan, i alla fall! Nu har jag verkligen vänt på dygnet! Haha ;P

Jag kollade precis genom gamla bilder på datorn (igen!) och ramlade in i en mapp från januari förra året... bilderna där var från när jag, Sara och Louise var hemma hos Sara och skrev på manuset till För evigt er... fy vad jag saknar den tiden! Det var så stressigt och jobbigt, bara Salore vet hur himla arga och ledsna vi var när hela filmen raderades av misstag! Lätt en av de hemskaste dagarna i mitt liv! Och ännu värre var det när vi klippte ihop filmen igen och märkte att vissa namn i rollistan saknades, eller hur arga vi blev när någon kom och tog ut DVD:n ur brännaren när vi var och repade för Glasblåsarns barn - dagen innan premiären! Haha jösses vilken stressig tid det var! Men det ordnade sig i alla fall till slut, även om filmen blev riktigt amatör-B! Vi blev dock lite sura över att allt vårt arbete inte lönade sig för betyget, och vi alla bara fick VG (för att vi lånade låten On my own av Delta Goodrem...?)

Det var jättehemskt då, men nu saknar jag det!


Den enda gången vi kollade genom det filmade materialet på äkta filmskaparvis! Hihi.



Blev sjukt sugen på att skriva manus igen... jag är riktigt dålig på att skriva vanliga berättelser... ni vet, grammatik och sånt... annars hade jag nog gjort det istället ;)

Haiti

Eftersom jag har så dåligt med pengar och inte kommer få fylla på min mobil på flera månader, så kunde jag inte skänka mer än 10:-, men det är ändå pengar! Egentligen fattar jag nog inte varför man måste ha pengar, kan de inte bara hjälpa? Som sagt, jag hatar pengar!!




Och där har ni mitt bevis. För till skillnad från vissa så har jag bevis på att jag skänker pengar...


Vill ni hjälpa till? SMS:a:

10KATASTROF till 72950 (du skänker 10 kronor till Rädda barnen)
KATASTROF till 72950 (du skänker 50 kronor till Rädda barnen)
STAR till 72930 (du skänker 100 kronor till Hoppets stjärna)
LIV till 72990 (du skänker 50 kronor till Läkare utan gränser)

I wish...

Jag är så uttråkad! Alltid, varje dag, hela tiden! Jag vill bara att något roligt, spännande och utmanande ska hända! Jag vill göra något roligt! Sara ska åka till USA och Italien och jag kan nog inte bli mer avundsjuk än jag är nu!

Inte för att jag inte är glad för hennes skull, för det är jag verkligen! Tänk vad många härliga foton jag kommer få se sen när hon kommer hem (muahaha!) Men alltså... vilken levande varelse skulle inte bli avundsjuk om en av dess bästa vänner skulle åka dit man själv så länge har velat åka? Jag är grön! Haha!



(På tal om grön: Min tröja är mer grön och mindre blå i verkligheten ;)


Ballerina Kladdkaka



De kanske har varit ute i en evighet, men eftersom jag är så isolerad och långsam så såg jag dem först idag. Självklart var jag tvungen att prova dem, trots det lite för höga priset (eller är jag snål? Är det normalt att ta 20:- för kakor? Det kanske det är?). Hur som helst så var de helt underbart goda! Tjockare än vanliga Ballerina, mycket chokladsmak, men inte för mycket (som Oreos och Ballerina Choklad). Helt perfekta!

Har ni provat dem? Vad tyckte ni?


Nittonde i första

Idag har jag tagit lite nya bilder till mitt skådespelar-CV! Såna måste ju uppdateras nästan hela tiden eftersom man förändras ganska mycket oavsett hur gammal man är... tyvärr blev det inga vidare seriösa eller fina bilder... haha, egentligen spelar det väl ingen roll, man ska ju bara visa hur man ser ut, men bilderna måste ändå göra en rättvisa! Eller hur? ;P

Nu sitter jag bara här och väntar på att mamma ska komma hem, så att vi kan åka och handla... under tiden sitter jag och har någon form av seg SMS-maraton med Marielle... hon har precis varit på sjukhuset i Linköping efter en operation, så det är klart att jag vill veta hur det gick (och det gick bra, för er som undrar)!


Ungefär såhär ser jag ut nu. Checka min cell, it's pink ;)


Sommar!





Jag är faktiskt medveten om att klockan är tio över ett på natten, men vem tusan orkar sova? Jag går ju inte i skolan längre så det spelar liksom ingen roll när jag går och lägger mig längre!

Hur som helst, jag längtar så fruktansvärt efter sommaren, och ännu mer när jag ser alla fina sommarkläder som börjar komma in i affärerna (lite väl tidigt, men det gör inget!)
Jag älskar alla tre av dessa klänningar, byxdresser och kjolar! Vill ha alla! Speciellt byxdressen och kjolen!


Allt kommer från H&M :)


18 januari

Hej bloggen! Jag vet att jag egentligen inte borde skriva nu, för jag har verkligen inget att berätta! Haha, det är verkligen hopplöst händelselöst i mitt liv just nu. Blev dock väldigt inspirerad av House of Jazmin igår (jag har precis upptäckt MTV.com. My super sweet 16 och Pageant place är mina favoriter och jag vet att de är näst intill antika vid det här laget... det är ungefär som att säga att ens favoritprogram är Fame factory... men whatever ;P) så jag känner för att börja designa kläder igen! Jag gjorde det hela tiden i högstadiet och början av gymnasiet, men den började jag skriva manus istället, så det blev liksom inte mer än så...


Vad ska ni göra ikväll? Plugga? TV? Usch vad uttråkad jag är... saknar skolan nu :P





Jag fastnar inte på bild idag så ni får se det fina halsbandet jag har på mig istället! Fick det av Sara för nåt år sen :)


Puhh!

Nu har jag möblerat om och städat mitt rum och är alldeles mörbultad! Jag var ju tvungen att ta ut allt som fanns i mina två garderober (en med massa kläder, den andra med massa handdukar och sänglakan), och böckerna i bokhyllan. Jag har så fruktansvärt ont i ryggen nu att det inte är sant! Och det tog så lång tid att det känns som om hela dagen har runnit bort, det är alldeles svart ute! Usch för vintern, alltså!

70's style




Sjuttiotalet i all ära, men hur mycket fulare än såhär kan det bli? (vem vågar gå i dem, sen? Haha!)

Båda paren kommer från Topshop, vad de kostar kollade jag inte upp ;)

Bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin



Vet ärligt talat inte hur många gånger jag har gjort det där, de verkar inte acceptera mig som bloggare! Jaja, ni kan i alla fall följa mig (om ni skulle vilja), sen om jag själv får ta hand om kategori och profilbild är en annan femma! Haha!

Marielle

Bilden i headern är fotad av min vän Marielle, och det är inte mer än rätt att skriva ut det, eller hur?

Tack, Mel :)


"I've got no distance left to run"

Nu är en ny design uppe! Jag sa ju att jag skulle fixa en... eller gjorde jag det? Det kanske jag inte gjorde? Jaja, jag gjorde en ny i alla fall! Skämtbilden fick agera header! Hihi...


Bortsett från att jag har gjort en ny design idag, så har jag även legat i sängen hela dagen och lyssnat på tjejpop (läs: The Saturdays... vad annars? Enda tjejpoppen jag känner till!) Helt ärligt, jag har inte rört på mig alls mycket, mer än till köket och toaletten... jag mår inte alls bra! Fast det är lite bättre nu, men på grund av att jag halvligger, så börjar jag få ont i ryggen... ihh!! Får gå upp och röra mig lite så att jag inte fastnar såhär... hoppas ni har det bra och att ni inte avskyr den nya designen alltför mycket ;)


Visste du...

... Att jag är självutbildad frisör?

Eller okej, riktigt så bra är det väl inte direkt... men jag är en hyfsad, outbildad frisör i alla fall! Jag hade en period i somras då jag ville bli frisör, så jag läste artiklar och såg videor på youtube om hur man klippte hår och frisyrer... mamma blev min försökskanin och har blivit klippt och friserad två gånger! Båda blev bra, men jag har ingen bild från första gången, tyvärr.



Jag minns att mamma fick lite panik när hon såg hur mycket hår jag hade klippt bort. Egentligen ville hon inte att jag skulle klippa mer än någon centimeter, men alla kan ju se att det behövdes en hel del mer än så för att det skulle se friskt ut... hihi! Hon blev nöjd några timmar senare, i alla fall... och tur var väl det, för det var inte vuxit så speciellt mycket sen dess ;)

(Bilderna är från sommaren 2009!)

Varför?!

Varför drömmer jag alltid att folk dör? Det är inte kul!

Jag vet vem du är...

Jag loggade in på min Google Analyticsanvändare och kollade upp vart alla mina läsare bor (muahaha).

Det visade sig att flest av mina svenska läsare kommer från Uppsala, Stockholm och Jönköping. Flest läsare har jag givetvis i Sverige, men direkt därefter hittar vi både USA, Marocko, Finland, Frankrike, Spanien och Norge! Sjukt kul ju, tyvärr hade inte Frankrike, Spanien och Norge-besökarna stannat speciellt länge och avvisningsfrekvensen låg på 100% (vet inte riktigt vad det betyder, men det lät inte positivt, haha!).

Var bara tvungen att skriva det... Google Analytics är mest ärliga när det kommer till statistiken, så ni som har blogg.se borde registrera era bloggar där om ni vill få massa kul information och ärlig statistik :)



(Bilden är en länk)

Anledningen...

Anledningen till att jag inte skriver så mycket längre, är att jag försöker komma på vad jag egentligen vill göra med den här bloggen. Vill jag fortsätta som jag gör nu? Vill jag bli mer personlig? Vill jag skippa personlighet och bara skriva om mode? Vill jag ha lite av en nöjesblogg? Humor? (Fast stryk det där sista... min humor skulle få en sten att gråta...)


Så därför kommer det bli väldigt magert med uppdateringar här nu ett tag, men jag tänker inte stänga bloggen! "Förr" kunde jag skriva flera inlägg om dagen, och nu när jag inte har skrivit på vadå? Två, tre dagar? Det känns faktiskt verkligen, tro det eller ej! Jag loggar in på blogg.se, trycker på Skapa och kommer på att jag inte får skriva något! Haha, det är så jobbigt! Men varför ska man skriva när man inte har någon inspiration? Det är lite knepigt det där, men snart kommer jag igång igen!


Har ni några förslag på hur ni vill att bloggen ska vara? Vad vill ni att jag ska skriva om? Help me out! :)



(Oj vad trött jag ser ut... höhö...)

Winter wonderland






Jag förstår inte varför bilderna blev så suddiga... jag är inte alls nöjd, men det gör väl inget! Man kan inte alltid bli nöjd, eller hur?


Cake



Okej, here's the thing: Jag har gjort den till 85% själv... resten gjorde mamma, så det är därför den ser lite slabbig ut... jag gör det perfekt, det vet alla!


Haha ;)

Skitseg.se!

Jag har försökt att komma fram till blogg.se i flera minuter och nu äntligen funkade det! Jag förstår nog om det är trafiken som gör det svårt att komma fram/in/publicera ibland, men det är sjukt irriterande ändå, eller hur (fellow blogg.se-bloggare)?

Hur som helst, jag kom ganska precis hem från affären och det är hur mycket snö ute som helst! Säkert en meter, och det är mjuk snö! Superhärligt om man tänker leka i den, men inte fullt lika mysigt när skorna varken är speciellt varma eller täta. Vi har dock lite tur här, för det är "bara" -8 grader... (och jag som tycker det är kallt när det är 10 plusgrader! 20 plusgrader är kallt för mig! Herregud, att jag överlever i minusgrader är nästan ett mirakel!)




Mia är här som vanligt... hon är varm, gosig och fin (till skillnad från soffan jag sitter i... helt sjukt ful och obekväm! Men det hör inte hit... haha)


Hoppas ni har det bra!

Styling

Nu har jag lekt stylist, haha... så värst lyckat blev det inte, men det var i alla fall kul :)



80-talsinspirerad outfit som jag aldrig skulle gå ut i om det inte var maskerad... hahaha!


Den här gillar jag faktiskt, men jag skulle nog inte våga gå ut i lila strumpbyxor... jag är för feg ;)


... Eller svarta nylonstrumpbyxor... tycker det är fult, men det funkade till den här outfiten... haha!



Styla din egen modell här!

The Lovely Bones

The lovely bones handlar om fjortonåriga Susie Salmon som mördas och vakar över sin familj och sin mördare. Hon fastnar i en värld mellan jorden och himlen... det är en väldigt färgglad, lite konstig och otroligt vackert gjord film. Ett mästerverk, enligt mig, och en av de bästa filmer jag någonsin sett, så jag tycker att alla borde se den när den har premiär här i Sverige i mars i år.

.




Teater

Sara påminde mig om teatern. AHHHH!!! Farliga grejer!


Walking safari?

"Listen to the animals."


Jag hade en sån skum dröm inatt (ja, igen!). Det var jag och Sara som var i Afrika i en inomhusdjurpark. Man fick gå på broar över vatten, och bland lejonen och geparderna var det en stor skottsäker glasruta mellan bron och djuret, men hos polarbjörnen (ingen isbjörn, utan en björn med gepardansikte och päls... den hade en jättesöt tofs på huvudet! Hihi) fanns det ingenting. Polarbjörnen började jaga oss och vi sprang ner i vattnet hos lejonen, upp på en sten och snurrade runt så att vi kom genom en glasruta som ledde till entrén! (Helt sjukt, vi snurrade som ballerinor!)

 Sen skrev jag ett SMS till mamma på min iPhone (haha, ja men det var faktiskt en dröm) som jag inte skickade iväg. I det skrev jag något som "Pon gio lan boin" (nåt sånt i den stilen), sen var vi hemma i Sverige och det var snö överallt...

Det var lite läskigt när björnen jagade oss, men annat än det var den inte speciellt läskig, så det var ju ingen mardröm precis... för en gångs skull! Haha!

Kategorier

Nu har jag äntligen fått tummen ur och fixat kategorier! Det var en enda stor röra här innan, men nu ser det lite mer organiserat ut... vi får se om jag orkar fixa in alla inläggen i kategorier, eller om jag kör på härifrån istället...


Och kategorin "Humor" har citattecken för att min humor inte är normal. Det jag har lagt in där tycker ni med största sannolikhet är skitlöjligt, men det spelar mindre roll.



Cheers!


You make me wanna die

The Pretty Reckless, med Taylor Momsen i spetsen, har en ny låt ute! Bara en demo, men det spelar inte så stor roll, tycker jag.






Vanligtvis lyssnar jag mest på popmusik, men jag är så nyfiken på det här bandet, och Taylor har en sån sjukt cool och annorlunda röst, jämfört med andra skådespelare som ger sig in i musikbranschen. Jag tycker att det ska bli spännande att följa The Pretty Reckless, eftersom de inte är speciellt stora än.

I have a life, that's why I'm doing this!

Namn: Sarah Rebecca M S (höhö)

Kallas för: Mest Becca... och Beckham ;) Men jag är nog mer den som ger smeknamn än den som får dem... haha!

Stjärntecken: Jungfrun.

Höger eller vänsterhänt: Högerhänt, men jag kan skriva med vänster också... skillnaden är inte så stor, men när jag skriver med höger så går det att läsa.

Piercingar: Inget som räknas.

Tatueringar: Inga, men jag vill ha en!

Längd: 170 cm. Det står 172 cm i mitt pass för att jag sträckte på mig så mycket att jag fick ont i ryggen...

Skostorlek: 39

Hårfärg: Jag vet faktiskt inte. Nu har jag rödbrunt hår, men i hårbotten är det nästan blont!

Fräknar: Inga längre... jag saknar mina fräknar...

Motto: Har inget motto.

Kär? Nej.

Önskar du att du bodde någon annanstans? Jag vill bo i St Petersburg i Ryssland, New York eller Los Angeles.

Tycker du att du är attraktiv? Inte så märkvärdigt... känner mig lite som ett troll ibland.

Dricker du? Självklart, men jag dricker inte alkohol. Jag har aldrig ens smakat på något med alkohol i och förstår inte hur folk kan dricka det... det luktar så illa och förstör hjärnan och levern!

Röker du? Det gör jag verkligen inte...

Vilket schampo använder du? TRESemmé och Wella.

Vilken parfym använder du? Yves Rocher Strawberry och Yves Rocher Christmas Chestnut. Fick dem av min bror i julklapp och jag är totalförälskad i dem! Chanel och Dior kan slänga sig i väggen! Haha.

Vad är du rädd för? Vad är jag inte rädd för? Haha jag är mörkrädd, rädd för spindlar, peruker, plastdockor (Barbie, Bratz, bebisdockor - speciellt dem med blundögon och ögonfransar!), blod... sjukdomar... allt!

Gillar du berg- och dalbanor? Bara den lilla berg- och dalbanan på Liseberg, de andra är för läskiga!

Senaste…

Filmen du hyrde? Minns inte, det var så längesen! Sista filmen jag såg var dock Ju-on: The girl in black. Jag vet att folk töntstämplar asiatiska filmer, men helt ärligt, asiaterna är bättre på skräckfilm än amerikanerna. Speciellt Korea! (Dessutom gör USA bara remakes av asiatiska och nu svenska rysare och thrillers...)

Filmen du köpte? Eh... no idea!

Låten du hörde: Hade "The wicked witch is dead" från Trollkarlen från Oz på hjärnan hela dagen, men annars vet jag inte.

Låten du laddade ner? Brukar inte ladda ner musik... sista var nog The Saturdays nya album Wordshaker.

Personen du ringde? Ingen som helst aning! Jag ringer typ aldrig, har telefonskräck :P

Personen som ringde dig? Marielle råkade ringa av misstag för nån månad sen... haha!

TV-program du såg? Minns inte!

Person du tänkte på? Den stackars lilla flickan som dog i min dröm! Jag vaknar liksom aldrig x)

Favorit…

Låt: All time? Ingen aning. Just nu har jag ingen favorit.

Sak att göra: Se filmer!

Sport: Ingen! Men jag önskar att jag kunde "cheerleada", det ser sjukt kul ut!

Dryck: Vatten, Fanta, Coca Cola Cherry

Kläder: Pösiga tröjor och leggings... finns inget bekvämare!

Film: Låt den rätte komma in! Längtar så efter att få se Let me in (amerikanska versionen)!

Bil: Stora, klumpiga bilar!

Serie: Ser ingen serie, alla går bara i repris!

Har du någonsin…

Ljugit för någon? Vem har inte det?

Varit i slagsmål? Typ, men inget stort.

Blivit arresterad? Aldrig.

Träffat någon från internet IRL? Nej, aldrig!

Antal…

Gånger du varit kär? Inga.

Gånger ditt hjärta brustit? Aldrig.

Hjärtan brustna på grund av dig? Vet inte, inga?

Tjejer du kysst? Inga.

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Två.

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Många, men inte tillräckligt! Haha!

Senaste…

Boken du läste? Låt den rätte komma in. Jag vill läsa Honungsbiets hemliga liv!

Personen du fick e-mail av? Nån Derek från Facebook? Väntar på ett mail angående en sak. Haha.

Personen du fick brev av? Fick ett julkort av mormor och ett av Daniel, men brev har jag inte fått på flera år.

Personen du fick sms av? Marielle.

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Ingen som helst aning... förra julen kanske?

Saken du köpte? Två tröjor från Gina Tricot.

Vad har du gjort idag? Handlat? Haha.

Brukar du svära mycket? Klart det händer, ingen är perfekt!

När stiger du upp på morgonen? Idag klockan ett, igår tolv, julhelgen mellan 9-10:30. DÅ var jag duktig! Haha.

Vad har du på dig? Rosa sockar, gråa sweatpants och en grå tröja med svarta, smala ränder från Gina... den där fulsnygga som alla har. Haha!

Vad ska du göra ikväll? Ingenting.

Vad är du allergisk mot? Damm, chili och skaldjur (egen diagnos. Hahaha!)

Var har du ont? Just nu har jag faktiskt inte ont någonstans.

Använder du hårspray? Ibland.

Kan du stå på händer? Inte direkt, nej.

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark, men jag lyssnar inte på någon av dem.

Salt eller socker? Salt! Socker är överskattat!

Gillar du ketchup? Nej, men jag kan äta det till vissa rätter. Aldrig som sås, dock!

Är du glad nu? Javisst! Det är så tragiskt att skriva nej ;)

Var du glad igår? Minns inte gårdagen. Alla mina dagar är likadana.

Vad dansar du till? I'm never gonna dance again!

Stockholm är… ? Underbart! Men min lantiga åsikt är att många invånare i min ålder ser ut som vandrande Barbie- och Ken-dockor med riktigt bitchig attityd...

Göteborg är… ? Nästan lika fantastiskt som Stockholm! Passar mig bättre, dock.

Kan du sjunga? Nej, verkligen inte! Men jag önskar att jag kunde!

Spaghetti eller makaroner? Nudlar!

Land du vill besöka? Ryssland!


The Garden Collection by H&M

Jag har varit inne på H&M och valt ut mina favoriter från den nya kollektionen (som kommer till våren).






Jag älskar att de ser så somriga och blommiga ut, det känns lite Ballet Shoes (filmen). Jag älskar det! Tyvärr är det inte precis Gekås, så jag kommer nog bara kunna köpa något enstaka plagg, men det kostar inget att titta!

Kläderna jag visade kostar allt från runt 40:- (sjalen) till runt 520:- (den röda jackan), vilket är ganska normalt för att vara H&M, och egentligen inte alls särskilt dyrt.

Har ni någon favorit bland de jag visade?


Treggings, jeggings eller jeansleggings?

Jag såg att H&M hade skapat ett nytt plagg: Treggings. Jag tog för givet att det var de populära jeansleggingsen, som jag har lärt mig kalla jeggings. Vad jag inte förstår är vad "tre" i treggings kommer ifrån... jeggings låter ju ändå logiskt, eller hur?

Skulle någon vilja förklara för mig varför det heter treggings?


    
JeggingsTreggingsJeansleggings från GinaTricot, 249:-

4 januari

G'day mates! Hur mår ni? Jag mår lite sisådär, faktiskt... jag känner mig riktigt förkyld, men egentligen är det bara näsan som spökar... (som vanligt). Jag tror att jag behöver mitt allergispray!! Haha.

Och självklart hade jag ännu en störd dröm. Inatt drömde jag att vi hade en släktträff här hemma, och en liten blond flicka på 10-12 år klättrade upp i ett elskåp i hallen. Hon fick en riktigt fet elstöt och föll ner på marken och låg som i kramp på magen med huvudet uppböjt... hon såg helt galen ut i blicken... sen dog hon och hela släkten skrattade och sa: "Så dum!" om henne... jag fick panik och vaknade. Vet ni vad min första tanke var? "Inte nu igen!" och "Vem är det nu som dör?"... jag är helt enkelt trött på dessa drömmar och hoppas att den bara är ihoplänkad med filmen jag såg igår (Den nya The Grudge-filmen från Japan, Ju-on: the girl in black eller vad den nu heter...) och inte det faktum att någon faktiskt kommer att dö på riktigt... jag brukar ju få såna drömmar då.

Usch för mardrömmar, alltså ;P

2 am

2am, wide awake lying
On my bed tuning on the radio
Trying to make the emptiness go


Så tomt inlägg, men jag tyckte det passade när klockan faktiskt är två... haha. Låten heter 2am och den sjungs av The Saturdays... om någon mot förmodan skulle bry sig.


Borde jag sova nu? Eller ska jag vara vaken hela natten? Hahaha...

2 januari

Ciao! Jag har ungefär lika tråkigt idag som jag hade igår, men jag tror nog det är runt 5 grader kallare både uta och inne... BRR!! Jag längtar verkligen till våren nu, det räcker med kyla!

Nu ska jag krypa ner i soffan med min mysiga filt igen och se färdigt Harry Potter! Haha vilket liv jag har...



Höhö...

1 januari 2010

Hej, bloggen! Jag är så otroligt trött och uttråkad idag. Jag har suttit i soffan sen halv tolv och glott på filmer och ätit saffranssnurror... jag har både hunnit önska att jag levde på 20-talet (Alla vi barn i Bullerbyn, vem vill inte leva så?!), 30-talet (Trollkarlen från Oz, puffiga klänningar, korkskruvslockar, rubinskor och fantasiland) och... när utspelar sig Harry Potter? 80-talet, väl?

Nu önskar jag hur som helst att jag inte hade ätit alla bullarna... jag mår inte så fräscht, om man säger så... haha usch!


Hoppas att ni alla får ett bra nytt decennium! Snart är vi alla flappers igen! Wohoo! (Om tio år, alltså ;))

RSS 2.0