Du duger inte!

En tjej provar kläder som verkar vara en eller två storlekar för små. Hon blir arg för att inget sitter snyggt och slänger alla kläder på sin kompis och vaknar. Ja, för det var bara en mardröm. Någon som känner igen det? Inte situationen, utan reklamen. Det är den nya (?) reklamen för bantningsmedlet "Three days".

Det går massor av reklamer för bantningsmediciner på tv nu för tiden, och rent logiskt sett borde ingen fungera. Varför skulle de komma mer nya piller, pulver och allt vad det nu är, om det redan finns något som fungerar? De vill inte att överviktiga ska gå ner i vikt, för då finns det ingen som köper deras produkter! Det skulle inte förvåna mig om dessa bantningspreparat gör att man går upp i vikt, istället för ner.


En annan tanke är att alla filmer, serier, reklamer och tidningar vill att tjejer ska bli alldeles för medvetna om sina kroppar. "Du duger inte, gå ner i vikt!", "Få plattare mage", "Bort med bukfettet!", "Bli snygg till sommaren!". Vi bara sväljer allt, köper tidningarna och läser samma artikel om och om igen. Det spelar faktiskt ingen roll om de hyr in normalviktiga tjejer till ett nummer av en tidning, för jag sätter pengar på att nästa nummer är fullt av de vanliga, smärtsamt magra tjejerna igen! De vet att kraftiga tjejer (det vill säga tjejerna som faktiskt äter annat än barnmat och laxermedel) säljer bättre än skelett, och tydligen går försäljningarna dåligt hos dessa tidningar...

Vad jag försöker säga med det här inlägget är att man inte får ta åt sig av tv-reklamer och tidningsartiklar! De gör vad som helst för att sälja, och om det innebär att förstöra någons liv så gör de det. De har inga gränser, så vi får helt enkelt sätta upp dem själva.


Kommentarer
Postat av: linneeaaa

håller med !

det är sjukt hur media ser på det ;o

2010-01-22 @ 22:22:22
URL: http://linneeaaa.bloggplatsen.se
Postat av: Sara

Kära B! Jag håller med dig! Och jag måste bara säga: DU DUGER! <3 All kärlek till dig!

2010-01-24 @ 11:47:51
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0